Ünal’dan Şahin ve Günay’a Tepki

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, eski bakanlar İdris Naim Şahin, Ertuğrul Günay ile Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı’nın Perşembe Belediyesi hizmet binası açılışında yaptıkları konuşmaları kınadığını söyledi.

Ünal’dan Şahin ve Günay’a Tepki

Milletvekili Fatih Han Ünal yaptığı açıklamada, geçen Pazartesi günü AK Parti hakkında açıklamalar yapan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın konuşmalarından duyduğu rahatsızlığı gündeme getirdi.

“MAKAM PEŞİNDELERMİŞ”
Perşembe Belediye Başkanı AK Parti’li Selami Çarkçı’nın yaptığı konuşmaları da eleştiren Milletvekili Fatih Han Ünal, “Bunlar makam peşindelermiş. Bu şimdi açık açık görülüyor. Bizim amblemimizi taşıyan, bizim partimizin belediye başkanı çıkıyor eleştiriyor. Beni ve diğer milletvekillerini açılışa davet etmediler. O zaman buradan ne anlayacağız biliyor musunuz? Eğer bir insan makam verilince çok iyi, verilmeyince çok kötü. Demek ki bunların derdi makam. Eski bakanlar İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay eğer bugün bakan olarak görevlerine devam etselerdi, seslerini çıkarmazlardı” dedi.

“BAŞKAN ADAYI YAPILSAYDI YİNE BİZDEN İYİSİ OLMAYACAKTI”
“Hele de İdris Naim Şahin bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılsaydı yine bizden iyisi olmayacaktı” diyen Milletvekili Ünal, “Ama şimdi çıkıp bunu vatandaşa izah edemez. Bu memlekette hem yıllarca AK Parti’yle büyümüşsün, makam sahibi olmuşsun hem çıkıp konuşuyorsun. Evet, bu hizmetlerde onun da imzası vardı ama onun kendi şahsi gücü değildi. Bu, iktidarımızın, başbakanımızın gücüydü. Ona da bu gücü kullanma hakkı verildi.

Bizim onun çocukluğundan beri arkadaşlığını bildiğimiz Başbakanımıza nasıl sırtını çevirebilir. İstifa ettikten sonra çıkıp kürsüde AK Parti aleyhine nasıl konuşabiliyor? Bunu vatandaşımızın kabul etmesi mümkün değil. Bu ilde yaşayan, bu ülkede yaşayan herkes, eğer bir gün bir yere talip olursa herhalde hesabını o zaman sorar. Kimse kerameti kendinden görmemeli. Ben o pazartesi yapılan konuşmaları kınıyorum. Kendisine iade ediyorum. Bu konuşmaları asla adaylarımız da partimiz de hak etmiyor. Dolayısıyla vatandaşımız bunun hesabını yapacaktır. Bu süreçte her kim ne yaparsa yapsın, millet yapılan operasyonların asıl hedefinde Başbakanımız değil, milletimizin kendisi vardır. Millet bunun hesabını sandıkta soracaktır” şeklinde konuştu.

Öte yandan Milletvekili Fatih Han Ünal, Gülyalı Belediye Başkanı ve AK Parti Gülyalı Belediye Başkan Adayı Talip Şen ile birlikte Gülyalı ilçesinde esnafları ziyaret etti.
Kaynak: İHA