Bunların gayeleri için her yol meşru

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Rize mitinginde halka hitap etti.

Bunların gayeleri için her yol meşru
Başbakan Erdoğan, 'Bunların gayeleri için her yol meşru. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar' dedi.

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara mitinginde yaptığı bozkurt selamına tepki gösterdi.

Erdoğan, ' İzmir'e gidiyor, ulusalcı. Suriye'ye gidiyor, Esedci. Hakkari'ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor, çünkü bölücü. İstanbul'a gidiyor, vandallara karışıyor, gezici. Ankara'ya geliyor, MHP'li görünüyor, bozkurt işareti yapıyor, ülkücü, bu havaya giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Dünyanın neresinde olursa olsun muhtaçlara el uzattık. Biz Rizeli gibi mert ve dürüst olmayı öğrendik. 77 milyona aynı göz ile baktık. 81 vilayetin arasında asla ayrımcılık yapmadık. BDP siyasi Kürtçülük, MHP siyası Türkçülük yapıyor. CHP ise kumsalların partisiyiz diyor. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Türkiye'nin yola ihtiyacı var dedik yollar inşa ettik. Biz dağları deldik. 12 yılda 620 bin konut yaptık. Barajlar inşa ettik. Enerji sıkıntısını biz aştık. Türkiye'nin sağlıkta reforma ihtiyacı var dedik hastaneler yaptık. Her yeri havalimanları ile donattık. Yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele ettik. Türkiye'nin sanayi ve tarımını büyüttük. Türkiye'nin itibarını yücelttik. Her ne yaptıysak Türkiye ve sizin için yaptık. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız oldular. Bizi yıpratmak için ellerinden geleni yaptılar ama boğun eğmedik.

MEKKE VE MEDİNE'DE İNZİVAYA ÇEKİLSEYDİN

Önce Gezi olaylarını başlattılar. Ama Rize gezicileri buraya sokmadı. Rize'nin yiğit evlatları buraya sokmadı. Size burası yasak dedi. Niye? Çünkü onlar yatırımları çevreciliği her şeyi bu iktidarda nasıl olduğunu görmüşlerdi. Ardından 17 Aralık, 25 Aralık komplosunu devreye soktular. Milletin emanetini, milli irade hırsızlarına teslim etmedik. Çalınmasına müsaade etmedik.Soruyorlar ne diyor? Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Rize'de sana yer verirdik. Mekke Medine ne güne kalmış, oralarda inzivaya çekilseydin. Pensilvanya, aman yarabbi. Çiftlik, çiftlikte inziva. Sporla siyasetle magazinle Türkiye Cumhuriyeti Başbakan'ına hain diyebiliyor. Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı'nı, Meclis Başkanı'nı bakanlarını dinliyor. İnsanların yatak odalarına girmeye çalışıyor. Nasıl bir ceketse bu içine CHP, MHP sığıyor, holdingler şirketler ananaslar, türlü türlü fitneler sığıyor.

DARBECİLERE ÖDÜL VERDİ

Birkaç gündür yandaş patronu olduğu gazetede röportajı yayınlanıyor. Ne diyorlar “Herkes konuştu o sustu” Doğru işine gelince hep sustu işine gelince hep konuştu. Filistinli çocuklar ölürlken sustu, Gazze'ye bombalar yağarken sustu, Suriye'de 160 bin kardeşimiz öldürülürken sustu. Esma'mız şehit edilirken sustu. Doğu'da Güneydoğu'da gençler ölürken yine sustu. Üniversitelerde kızlarımızın başörtüleri kaldırılırken yine sustu.Hakkını yemeyelim arada bir konuştu. 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta. Darbecilere ödül verdi. Merhum Erbakan söz konusu olunca suskunluğu bozdu. Beceremediniz artık çekilin dedi, vay anasını ya. Daha anlatacaklarım var ama gerisini Erzurum'a bırakıyorum. Şimdi kendi memleketi olan Erzurum'da inşallah kardeşlerimize bunu anlatacağım.

'AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA'
'CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İzmir'e gidiyor, ulusalcı. Suriye'ye gidiyor, Esedci. Hakkari'ye gidiyor, terör örgütü işareti yapıyor, çünkü bölücü. İstanbul'a gidiyor, vandallara karışıyor, gezici. Ankara'ya geliyor, MHP'li görünüyor, bozkurt işareti yapıyor, ülkücü, bu havaya giriyor. İnanın bukalemun olsa bunun hızına yetişemez. Akşam başka, sabah başka'

'BUNLARDA ŞANTAJCILIK VAR'
'Bunların gayeleri için her yol meşru, her şeyi yapabilirler. Bunlarda şantajcılık var, yeri geldiği zaman onu kullanıyor çünkü. Her numara var bunlarda. MİT raporlarıyla, Susurluk'la, 12 Eylül'le, 28 Şubat'la, hepsiyle ilgileniyorlar. 35 yıl buna çalıştılar.'