Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vereceklere seslenerek, “Allah muhafaza öyle bir şey olursa, başa gelecek olurlarsa, sizin 8 TL olan ilacınızı 280 TL’ye satarlar.

Bakan Eroğlu Afyonkarahisar’da
Onlar sadece laf üretir. Dolayısıyla eski Türkiye’yi isteyenler Kılıçdaroğlu’na oy versin ama büyük, yeni Türkiye’yi isteyenlerin yeri AK Partidir” dedi.


Bakan Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği memleketi Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler beldesi ve Bayat ilçesinde halka seslendi. Seçim otobüsü üzerinden, beraberinde Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ile partililere hitap eden Bakan Eroğlu, yaklaşan 30 Mart yerel seçimlerinin önemine değindi. AK Parti hükümeti döneminde Afyonkarahisar ile birlikte Türkiye’ye yapılan yatırımlardan bahseden Bakan Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’ye hiçbir şey yapamayacağını kaydederek, “Bayat’a ne yapılacaksa onu yapacak olan bizleriz. Muhalefet partilerinin belediye başkan adaylarını bırakın, genel başkanları bile buraya çivi çakamaz, yapacaksak biz yaparız. Kılıçdaroğlu’na mı oy vereceksiniz, yoksa bu memleketin evladı Abdullah Ertekin'e ve bana mı? Kılıçdaroğlu’nun bununla ne alakası var? Mesela sulama sistemi, altyapı ya da hastane yapabilir mi? Ancak onlar ne yapabilir biliyor musunuz? Onlar sadece laf üretir. Allah muhafaza öyle bir şey olursa, başa gelecek olursa sizin 8 TL olan ilacınızı 280 TL’ye satar. SSK Genel Müdürüyken ben geçenlerde bir eczacıya, ‘En çok satılan bir antibiyotik bizden önce kaç liraydı?’ diye sordum. ‘Çok iyi hatırlıyorum 48 TL’ydi dedi.

‘AK Parti hükümeti olmasaydı kaç liraya satılırdı?’ diye sordum, yüzde 35 enflasyon ile hesap etti, ‘Siz olmasaydınız bu ilaç 270-280 TL arasında değişirdi’ dedi.

Eski Türkiye’yi istiyor musunuz, ilaçlarınızın 280 TL’ye satılmasını istiyor musunuz? SSK hastanesinin kuyruğunda saatlerce gece yarısına kadar beklemek, gidip muayene olmadan hastane kapısından dönmek istiyor musunuz? Dolayısı ile lütfen eski Türkiye’yi isteyenler, tamam Kılıçdaroğlu’na oy versin ama büyük, yeni Türkiye’yi isteyenlerin yeri AK Parti'dir. Onların meallerini dikkate almayın, onlar meal okur, meal laf üretir laf. Biz ise iş üretiriz. Geçmişte sizi gördük. Ülkeyi batırdınız batırdınız be batırdınız. Her yıl paranın yanına sıfır attınız. Tuvalete bile 1 milyonla girer hale geldik. Dolayısı lütfen CHP meal okumayın bize. Sevgili Bayatlılar, 30 Mart'ta yeriniz AK Parti olacak. Kendinize oy vereceksiniz çocuklarınızın geleceği için” dedi.

Kaynak: İHA