19 Yıl Sonra Anne Oldu

Tokat’ta 19 yıldır çocuk sahibi olamayan 35 yaşındaki Kezban Bilecan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Tüp Bebek Projesi" sayesinde anne oldu.

19 Yıl Sonra Anne Oldu

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca başlatılan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın desteklediği proje kapsamında bebek sahibi olan Bilecan çiftini Tokat Devlet Hastanesi’nde ziyaret etti. Anne Kezban Bilecan’a çiçek takdim ederek bebeğe altın takan Taşkesen, “Allah analı babalı büyütsün. Bahtını açık etsin” dedi.

Artova ilçesinde ikamet eden 35 yaşındaki Kezban ile 40 yaşındaki Osman Bilecan çiftinin 19 yıldır bebek sahibi olamadıkları, daha önce bir kez tüp bebek yöntemine başvurdukları ancak bebek sahibi olamadıkları belirtildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı “Tüp Bebek Projesi” ile bir kız çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan baba Osman Bilecan, küçük kızına Vali Mustafa Taşkesen’in bir isim vermesini istedi. Babanın isteğini kırmayan Vali Taşkesen, 3 kilo 200 gram ağırlığı ile dünyaya gelen bebeğe “İlknur” ismini verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı proje ile Tokat’ta 5 ailenin daha bebek sahibi olmak için gün saydığı kaydedildi.
Kaynak: İHA