Bakanlar İşık ve Eker Çüngüş'te

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Çözüm sürecini başlatan, kanı durduran Recep Tayyip Erdoğan'ı birileri durdurmak istiyor" dedi.

Bakan Işık, beraberinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Mine Lök Beyaz, Süleyman Hamzaoğulları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu ile Çermik'te esnaf ziyaretinin ardından Çüngüş ilçesinde partisince düzenlenen mitinge katıldı.

Mitingdeki konuşmasında baskı, şiddet, komplo ve kumpasa itibar etmediklerini belirten Bakan Işık, tek itibar ettikleri şeyin millet olduğunu söyledi.

Işık, Diyarbakır'ın hak ettiği yere gelmesini istediklerini, bunun Galip Ensarioğlu'nun büyükşehir belediye başkanı seçilmesiyle gerçekleşeceğini kaydetti.

- "Çözüm sürecini sabote etmek isteyenler fırsat bulmasın"
"Bu seçim aynı zamanda Türkiye'de bir referandumdur" ifadesini kullanan Işık, şöyle konuştu:
"Çözüm sürecini başlatan, kanı durduran Recep Tayyip Erdoğan'ı birileri durdurmak istiyor. Siz kanın durmasından, çözüm sürecinden, barış ve kardeşlik ortamından memnun musunuz? O zaman Recep Tayyip Erdoğan'ı durdurmaya çalışanlara mutlaka ama mutlaka sandıkta AK Parti'ye oy vererek, destek olun. Destek olun ki, bu kardeşlik sürecini, çözüm sürecini sabote etmek isteyenler fırsat bulmasın. Türkiye'nin istikrarını bozmak isteyenler fırsat bulmasın. Türkiye'yi IMF'den kurtaran, namertlere muhtaç olmaktan kurtaran Recep Tayyip Erdoğan'ın başına çorap örmek isteyenlerin başına o çorap geçsin inşallah."
- "İçeride ve dışarıda bize karşı komplolar kurdular"
Bakan Eker ise barış, huzur, istihdam ve kalkınmanın siyasi istikrara bağlı olduğunu vurgulayarak, siyasi istikrar ile tüm sorunların çözüleceğini söyledi.

Türkiye'de 60 yıl içerisinde Kürt sorununun, bunun etrafında ise terör ve şiddetin geliştiğini dile getiren Eker, bunun sonucunda Türkiye'nin çok kan kaybettiğini belirtti.

Eker, AK Parti'nin iktidara geldiğinin birinci haftasında "olağanüstü hal" uygulamasını kaldırdığını anımsatarak, şunları kaydetti:
"Demokratikleşme paketleriyle de Türkiye'de artık bütün vatandaşların kendi kültürlerini yaşayabilecekleri, dillerini öğrenebilecekleri ve öğretebilecekleri yeni sivilleşme ve demokratikleşme projelerini hayata geçirdik. Bundan rahatsız olanlar oldu. İçeride ve dışarıda bize karşı komplolar kurdular. Yasa dışı dinlemelerden, parti kapatmalara kadar birçok komplo, tuzak, türlü türlü hilelerle yolumuzu kesmeye çalıştılar. Ama biz kimseye pabuç bırakmadık, meydanı kimselere bırakmadık."
- "Allah korusun bu işin geriye gitme tehlikesi var"
Bu topraklarda yaşayan herkesi bir görüp, kardeşlik hukukuna dayalı yeni bir sistem kurmak suretiyle Türkiye'nin önünü açtıklarına işaret eden Eker, sözlerini şöyle tamamladı:
"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmak suretiyle aynı zamanda Kürt sorununun barış içerisinde kalıcı bir çözüme kavuşmasına oy vermiş olacağız. Bunu yapmadığımız zaman ve istikrar bozulduğu zaman Allah korusun bu işin geriye gitme tehlikesi var. Çözümün, kalkınmanın adresi AK Parti'dir, AK Parti ile gelen istikrardır. İstikrara, barışa ve huzura sahip çıkacağız."
Kaynak: AA