Başkan Gökçek’ten Ak Parti Sandık Müşahitlerine Tavsiyeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adına sandık müşahitliği yapacaklara önemli tavsiyelerde bulundu.


Melih Gökçek, AK Parti İl Teşkilatı’nın Yenimahalle İlçesi’ndeki seçim sandıklarında partileri adına müşahitlik görevi üstleneceklere verilen yemeğe katıldı.

Yemekte, partili sandık müşahitlerine, bu seçimlerin artık yerel seçim olmaktan çıktığını, Türkiye’nin istikbali açısından genel seçim havasına büründüğünü hatırlatarak başlayan Başkan Melih Gökçek, “Bu seçimde en önemli görev sizin olacak. Oylar sayılırken çok dikkatli olun. Mutlaka imzalı sandık seçim sonucunun tutanaklarından alın. Yazısı sonradan uçan Çin malı kalemlere dikkat edin” dedi.

Konuşmasına sandıklara sahip çıkmanın çok ama çok önemli bir konu olduğuna dikkat çekerek devam eden Başkan Melih Gökçek geçmişte yaşadığı bazı hileleri ve girişimleri nasıl mücadele ederek önlediğini ve kendilerine karşı gerçekleştirilen sandık hileleri ile ilgili itirafları örneklerle anlattı.

Gökçek, geçen seçimlerde Etimesgut ve Gölbaşı Belediyelerinin, sandığa hakim olamadıkları için kaybedildiğini de özellikle vurgulayarak şu tavsiyelerde bulundu:
“- Oy pusulaları sayılırken, pusulayı okuyanın mühür basılan pusulayı doğru okuduğuna dikkat edin.

- Oyu, okuyanın yanında, bunu zabıtlara geçeni de mutlaka kontrol edin. AK parti olarak okunan bir oyun yanlışlıkla başka bir partiye kaydedilmesine izin vermeyin.

- Özellikle çok sık yapılan bir husus, oy pusulası mühür basıldıktan sonra kapatılarak sandığa konuyor. Oy pusulasında mührün karşı tarafa geçmesi, oyun geçersiz olmasını gerektirmiyor. Fakat okuyan kasıtlı olarak fırsat bulursa bu oyu geçersiz sayıyor. Buna dikkat edin.

- Yeni bir hile şekli de kulağıma geliyor. Zabıtlar tamamlandıktan sonra toplam oy Çin Kalemi ile yazılıyor. Bunun mürekkebi bir süre sonra uçuyor. Keçeli türde olan bu kalemlerin zabıtlara kayıtta kullanılmamasına dikkat edin.

- Müşahit arkadaşlarımız oyların sayımının ardından mutlaka birer imzalı tutanak örneği almayı ihmal etmesinler.

- Sandık başında terör estirilmesi halinde bize mutlaka haber verin. Biz gerekli girişimlerde bulunalım.

- Bakacaklar seçim kaybediliyor, son umut olarak ta kavga çıkarmaya, sandık kaçırma gibi olaylara tevessül edebilirler. Bunları da elimizden geldiği kadar önlemek için gayret sarf edeceğiz”.
Kaynak: İHA