Ekonomi Bakanı Zeybekci Şırnak'ta Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Önce huzur ve kardeşlik, sonra siyasi istikrar. Sebebi ne olursa olsun hiçbir ananın gözyaşının akmasını istemiyoruz" dedi.

Bakan Zeybekçi, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Denizlili işadamları ile Şırnak'a geldi.
Şehri Nuh Oteldeki yemekte konuşan Bakan Zeybekçi, 2013 Kasım ayında partisinin temayül yoklamaları için geldiği Şırnak'taki partili kadınların tekstil makinesi talebinde bulunduğunu, bunun üzerine Hakkari, Şırnak ve Mardin'e her il için 22 makineden oluşan tekstil atölyeleri kurmak için Denizli'deki işadamlarıyla çalışma yaptıklarını belirtti.

Gönderilen makinelerin çalışmaya başladığını ifade eden Zeybekçi, atölyelerde yüzlerce, binlerce gencin yetişeceğini bildirdi.
Zeybekçi, şunları söyledi:
"Yarın buraya ünlü markalar da üretim yapmak üzere fabrika kurduğunda, ilanı astığında tecrübeli düz makineci, 6 iğneci, ilik düğme makinesi bilen dediğinde yüzlerce, binlerce çocuğumuz 'ben varım' diyecek. Her şeyimizle çok zengin bir memleketiz. Zenginliğimizin bir numarası kardeşliğimiz, huzurumuz. Bu zenginliğimizin olmazsa olması istikrarımız. Eğer siyasi istikrar, huzur yoksa, eğer ekonomik istikrarsızlık ve belirsizlik varsa ne yapsanız boş. Hiç kimse bir yere bir çöp bile dikmek istemez. Bir yere taş dahi koymak istemez. Önce huzur ve kardeşlik, sonra siyasi ve ekonomik istikrar. Çünkü bunların biri olmasa diğer olmaz zaten. Allah huzur ve kardeşliğimiz bozmasın."
Sebebi ne olursa olsun hiçbir annenin gözyaşının akmasını istemediklerini belirten Bakan Zeybekçi, "Şundan emin olmanızı ve bütün kalbimle varlığımla söylüyorum: Bu memleketin evladı, kandırılmış dağa götürülmüş dahi olsa veya bu memleketin bir tek taşını kahramanca savunurken mücadele ederken şehit dahi olsa her ikisinin kaybı halinde ağlayan ana bu vatanın anasıdır. Bu milletin anaları ağlar. Akan gözyaşı ana yüreğinin akan gözyaşıdır. Bu topraklarda yaşayan sebebi ne olursa olsun kardeşlerin kanını kardeşlerinin akıtmasına Allah da biz de razı değiliz" diye konuştu.

Barış, kardeşlik ve ekonomik istikrar sağlandıktan sonra milletin neler olabileceğini gördüğünü anlatan Zeybekçi, ülkenin dünyanın ekonomisinde 16. sıralamasına girdiğini, Avrupa'nın 6. ekonomisi büyük ülke olduğunu vurguladı.
Türkiye'nin ihracatının 35 milyar dolardan, 152 milyar dolara geldiğini, hizmet, sağlık, turizm gelirleri anlamında 48-50 milyar dolara, 220 milyar olan milli gelirin 830 milyara dolara geldiğini aktaran Zeybekçi, "Allah aşkına siyasi istikrar 20 seneden beri olsaydı, bu ülke nerede olurdu biliyor musunuz? Şu anda konuştuğumuz şeyleri konuşamazdık, yaşadığımız hiçbir sıkıntıyı yaşamazdık. Hayal dahi edemeyeceğimiz yerlerde olurduk" değerlendirmesinde bulundu.
Yerel yönetimlerle merkezi hükümet arasında hizmet konusundaki uyumun önemine değinen Zeybekçi, belediye başkanının, belediye meclisinin, o şehrin geleceği ile olumlu gelişmelerin önünü açmasının önemli olduğunu dile getirdi.
Yerel yönetimlerin ülkenin geleceği ile ilgili aynı yöne baktığını, Şırnak ve bölgenin menfaatlerinin aynı hedefe kilitlenmiş olması gerektiğini söyleyen Zeybekçi, "Denizli'yi bugün dünyanın parmakla gösterilen şehirlerinden biri haline getirdik. Denizli'nin çocukları geleceğini seçti. Burada da Ahmet Hamdi Yıldırım kardeşimiz var. Ne söz verdi ise bizim sözümüzdür, ne dedi ise bizim sözümüzdür. Hangi projesi varsa bizim projemizdir ve dolayısıyla bilin ki Şırnak bize emanettir. Yıldırım kardeşimiz de size emanettir" şeklinde konuştu.

Ekonomik kriz çıkarmak isteyenlerin amacına ulaşamayacaklarını anlatan Zeybekçi, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ne yapsalar boş. Bu ülkede hiç kimse ekonomik kriz çıkaramayacak. Bu ülkede hiç kimse demokrasi, hukuk, milletin iradesi dışında asla ve asla bir daha iktidara gelemeyecek. Hukukun evrensel standartlarda hukukun üstünlüğü, demokrasinin vazgeçilmezliği, tabii ki insan hakları ve özgürlükler, zaten demokrasinin ve hukukun içinde kendileri bulur. İstiyorlar ki bu ülkede ekonomik kriz çıksın, gecelik faizler yüzde 7 bin olsun, yönetim dursun, faizler tavan yapsın, yatırım olmasın, enflasyon uçsun, kan emiciler bayram etsin istiyorlar. Yok, bu ülke o günlerde değil. Bugünlerde bu oluşturmaya çalıştıkları olumsuz hava birilerinin son çırpınışlarıdır. Gezi olaylarında denediler, karşıdan saldırdılar. Şimdi en dibinden, yakınından denediler yine olmadı. Asla ve asla olmayacak. Bir hafta, 2 hafta içinde bunların cızırtıları da geçecek. Allah'ın izni ile çok daha fazla ihracat yapacağız."
Zeybekçi, ihracatı 152 milyar dolardan, 166-170 milyar dolara çıkaracaklarını, Şırnak'ta daha fazla ihracat yapacaklarına dikkati çekerek akıllarını kullanarak bu milli büyümeyi yakalayacaklarını, hedefe, 2023'e doğru yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Yemeğe, Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı.

Bakan Zeybekçi ve beraberindekiler daha sonra Denizli Platformu tarafından makineleri gönderilen "Nihat Zeybekçi Konfeksiyon Atölyesi"nin açılışını yaptı. Atölyedeki kadınlarla sohbet eden Zeybekçi, daha sonra AK Parti seçim bürosunu ziyaret etti.
Kaynak: AA