Ak Partili Aşlık, Başkan Adayı Dağdelen'e Destek Verdi

AK Parti Dikili Başkan Adayı Ahmet Dağdelen’in seçim çalışmalarına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, teşkilat üyeleri ile birlikte Dikili’ye bağlı Katıralan ve Merdivenli köylerini ziyaret etti.

Ak Partili Aşlık, Başkan Adayı Dağdelen'e Destek Verdi

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Katıralan ve Merdivenli köylerine giden Milletvekili Ali Aşlık, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Dikili Başkan Adayı Ahmet Dağdelen’e destek istedi. Beraberindeki heyet ile ilk ziyareti gerçekleştirdikleri Katıralan Köyü’nde vatandaşlar ile köy kahvehanesinde bir araya gelen Aşlık, şunları söyledi: “Büyükşehir Yasası’nın çıkmasına ön ayak olanlardan biriyim. Bu yasayla birlikte şehirde ne varsa köylerimizde de onlar olacak. Biliyorsunuz köylerimizde imarlı arsalarınız var. Onların yollarını yapma görevi de Dikili Belediye Başkanı’nın olacak. Onun için de Ahmet Başkan’a destek verin ve evinizin önündeki yollara kadar tek tek yapsın. Köylerimizde artık yol olacak, su olacak kısacası her şey olacak. Onun için 10 yıl boyunca ne harcatıyoruz, ne vergi alıyoruz ne de yapacağınız binalardan herhangi bir ruhsat harcı alıyoruz. Hiçbir şey almıyoruz. Bu yasayı yaparken çok uğraştık. Sizlere hizmet getirmenin yollarını bulmak için çok çalıştık. Onun için Dikili’de Ahmet Başkan’a, İzmir’de de Binali Yıldırım’a sizlerden destek bekliyorum.”
Köy ziyaretlerinde sevgi dolu karşılamalarından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Başkan Adayı Dağdelen de 2014 yerel seçimlerinden sonra yapacakları projeler ile Dikili’deki köylerin çehresini değiştireceklerini söyledi.

“KÖY EVLERİ KURACAĞIZ”
Yeni Büyükşehir Yasası ile şehir merkezleri ile birlikte köylere de hizmetlerin Belediyeler tarafından yapılacağını belirten Ahmet Dağdelen, şunları söyledi: “Köylerimize de artık hizmetleri belediyeler getirecek. 30 Mart gününden itibaren sizler için yapacağımız hizmetlerin projelerini hazırladık. Biz, her köyümüze öncelikle bir Köy Evi yapacağız. Muhtarlık binamız bu evimizde olacak. Misafirlerimizi de köy evimizde ağırlayacağız. Düğünlerimizi yapacağız. Hatta en önemlisi de kadınlar muayene olmak için köy kahvehanelerine geliyorlardı. Büyük rahatsızlık duyuyorlardı. Bunun için de köy evlerimize muayene odası yapacağız.”
“İBADETHANELERİ DESTEKLEYECEĞİZ”
Köylerdeki cami ve cem evi gibi ibadethaneleri de yenileyeceklerini belirten Dağdelen, ibadethane olmayan yerlere ise belediye kanalı ile cami veya cem evi inşa edeceklerini söyledi.

Dağdelen konuşmasına söyle devam etti: “Camilerimizin tamiratını yaparız, yerden ısıtma sistemi kurarız, çevre düzenlemeleri olacak. Bazı yerlerde parklar eksik oluyor, onları da yapacağız. Camilerimizin tuvaletlerini yenileyeceğiz. Hoparlör teşkilatı ve aklınıza gelebilecek her türlü eksiği giderceğiz. Çevre düzenlemesi çok önemli. Camiye gelen insan için yazın serin ve kışın sıcak olan yerler gibi her şeyini yapacağız.”
“HER KÖYÜMÜZE BİR PARK YAPACAĞIZ”
Dikili’deki her köye bir park yapacaklarının sözünü veren Dağdelen, “Çocuklarımızın rahatça oynayacağı bir park alanı yapacağız. Köy tuvaletlerini yenileyeceğiz. Yollarımızda eksiklikler var. Yollarını yaptırmak isteyen muhtarlarımızı sürekli kaymakamlıklarda görüyordum. Yüz metrelik yol için kaymakamlıkların kapısından ayrılmıyorlardı. Bu zorluklardan sizleri artık kurtarıyoruz. Köylerimizdeki yolların hepsini yapacağız.” dedi.

“HAYVAN SAĞLIĞINA DESTEK VERECEĞİZ”
Köylerde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlara hayvan sağlığı alanında destek vereceklerini söyleyen Dağdelen, “Çandarlı’da ve Dikili’de veterinerlik kadromuz var. Bu kadrolar aracılığı ile tüm köylerimize veterinerlik desteği vereceğiz. Hayvanlarımız hastalandığında hemen müdahale edeceğiz ve öncesinde de tedbir alacağız.” dedi.

Merdivenli ve Katıralan köylerinde vatandaşlar ile buluşan Milletvekili Ali Aşlık, Başkan Adayı Dağdelen ve ekibi daha sonra Bademli’ye geçerek esnafları ziyaret etti.
Kaynak: İHA