'Dağ Yöresini Tarımda Destekleyeceğiz'

Seçim çalışmalarına dağ yöresi ile devam eden CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, Bütünşehir Yasası ile birlikte en uzaktaki ilçenin de önemli hizmetlere kavuşacağını belirterek, “Dağ ilçeleri bizim göreve gelmemizle birlikte rahat bir nefes alacak.

'Dağ Yöresini Tarımda Destekleyeceğiz'
Büyükşehir’in imkanları ile bu ilçelerimize tarımdan ulaşıma kadar birçok konuda önemli destek ve yatırımlarda bulunacağız” dedi.


CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İl Başkanı Metin Çelik ve CHP Harmancık Belediye Başkan Adayı Haşim Ali Arıkan ile birlikte ilçe pazarında vatandaşlar ve esnafla sohbet eden Şahin, Bursa’nın bu şirin ilçesinin acil çözüm bekleyen meselelerinin altyapı ve ulaşım olduğunu söyledi.

İlçede esnafın da sorunları olduğunu ifade eden Şahin, “Bu şirin ilçemiz yılların ihmali ile karşı karşıya. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile artık Harmancık da Bursa il merkezi gibi hizmet alacak. Biz göreve gelir gelmez bu ilçemizin altyapı ve ulaşım sorununa el atacağız” diye konuştu.

Kütahya ile sınır olan Harmancık’ın bir bütün halinde masaya yatırılarak meselelerine el atılması gerektiğini ifade eden Şahin, ilçede ticaretin, alışverişin canlandırılması için çevre ilçe ve beldelerden ücretsiz taşıma yapacaklarını söyledi.

Harmancık Belediye Başkan Adayı Haşim Ali Arıkan’ın bu projesi ile Harmancık’ın ekonomik yönden olumlu etkileneceğini kaydeden Necati Şahin, “Biz Harmancık’ın her şeyiyle ilgileneceğiz. İlçemize bu zamana kadar yeterince hizmet yapılmamış. Özellikle Harmancık, Orhaneli yolunun bu kadar bozuk olmasının hiçbir izahı yoktur. İlk işlerimizden biri bu yolun rahat ulaşım yapılır hale getirilmesi olacak” dedi.

Yöredeki üretime uygun ulaşımı kolay küçük ölçekli işletme ve depolar kurarak ürünlerin katma değerlerinin yükseltileceğini belirten Şahin, ev kadınlarına yönelik olarak mesleki beceri kazandırma kursları düzenleyeceklerini ifade etti.

Dağ ilçelerindeki vatandaşların, CHP adaylarına yoğun ilgi gösterdiğine tanık olduklarını ifade eden Şahin, “Hepsi de ehil, bilgili iş yapacak insanlar. Büyükşehir’in de desteği ile sizlere derin bir nefes aldıracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA