İçişleri Bakanı Efkan Ala Elazığ’dan Muhalefete Yüklendi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Elazığ temaslarında gündemi değerlendirirken, muhalefet partilerine tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala Elazığ’dan Muhalefete Yüklendi
Bakan Ala, “Biz 2023 vizyonumuzla 30 Mart seçimlerine gidiyoruz. Diğerleri ise ne yazık ki bir gelecek vizyonundan mahrumlar. Sürekli geçmişe ilişkin şeyler söylüyorlar. Geçmişe ilişkin de bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyorlar. Acaba bizler hizmet etmeseydik ne söyleyeceklerdi çok merak ediyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Elazığ il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Ala, 11 yıl önce dünyanın ekonomik istikrar ve refah içindeyken Türkiye’nin derin bir kriz yaşadığını belirterek, ”1990’lı yıllarda 4 büyük krizi birlikte yaşadık. Ama dünya çok iyi durumdaydı. Bugün 11 yıllık sizin iktidarınız döneminde dünya sıkıntılar içinde, ama Türkiye istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Siyasi istikrarıyla, ekonomik istikrarıyla büyüyor. Sizler sayesinde biz bu istikrarı sağladık. Sizler sayesinde ekonomik kalkınmayı başardık. Sizin talebinizle ve güçlü desteğinizle hükümetimizin ve başbakanımızın iradesiyle başlayan bu terörden kurtulma süreci de, çözüm süreci de devam ediyor. Biz kardeşiz. Karakoçan, Palu, Keban, Erzurum, Edirne hep bir araya geldiğimizde bizi kim tutabilir? Allaha şükür bir yıldır saldırı ve şehit haberi gelmiyor. Evlere ateş düşmüyor, ocaklar sönmüyor. İnşallah Türkiye’ye büyük bedeller ödeten, derin acılar yaşatan bu meselesini de sizin desteğinizle çözeceğiz ve yoluna istikrarlı bir biçimde devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin demokratik ve ekonomik istikrara kavuştuğunu belirten Ala, millet ile birlikte Türkiye’nin önüne konulan envai çeşit engeli, bariyeri, tuzağı aştıklarını söyledi.

Ala, “Allah’ın izniyle ve sizlerin hayır duasıyla hep birlikte yeni engelleri de aşacağız. Demokrasi ve kalkınmanın, barış ve kardeşliğin adalet ve özgürlüğün çıtasını çok daha yükseklere çıkaracağız. Milet devlet işbirliği devlete itibar getirdi. Bu dönemde devletin milletimizle barışmasını sizlerle birlikte sağladık” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ KIRMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERİLMEYECEKTİR”
Egemen güçlerin artık Türk milletine biçim veremediğini, Türk milletinin onları şekillendirdiğini ifade eden Ala, artık devletin milletin malı olduğunu söyledi.

Ala, “Zira artık devlet milletin oldu. Bunu sandıkla, demokrasiye sahip çıkarak sizler başardınız. Devleti yönetmenin yolunun artık sandıktan geçtiğini bilmeyenlere siz öğrettiniz. Size minnettarız. Burada mahalli idarelerin de belediyenin de valiliğin de, kaymakamlığın da sahibi sizsiniz. Artık devlet sizindir. Karar sizin söz de sizindir. Bu anlayış sayesindedir ki Türkiye’nin uluslararası alanda itibarı artı. Bu siyaset sayesindedir ki Türkiye büyük dünya gücü oldu. Dünyanın her ülkesinin dostluğunu, güvenini talep etiği bir ülke haline geldi. Artık kardeş coğrafyaların kaderinin ne kadar Türkiye’ye bağlı olduğunu bütün dünya biliyor. Bu bölgelerde gücü, kardeşliği, dostluğu hissedilen, oradaki kardeşlerinin sıkıntılarıyla dertlenen, sevinçleriyle sevinen bir Türkiye var. Türkiye’nin itibarını gölgelemek isteyenlerin tuzaklarını defalarca sizlerle birlikte berteraf ettik. Türkiye’nin gücünü kırmak isteyenlere fırsat verilmeyecektir. 30 Mart tarihinde yapılacak seçimler yeni bir baharın başlangıcı olacaktır. 30 Mart tarihinde millet iradesi yeniden şahlanacak” diye konuştu.

“MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞINA ASLA GEÇİT VERMEYİZ”
Bakan Ala, Türkiye’de 76 milyon insanın kardeş olduğunu söyledi.

Ala, “Millet iradesini gasp etmek için kaç kez kirli ittifaklar kuruldu. Kaç kere darbe teşebbüslerinde bulunuldu. Sizin desteğiniz ve Allah’ın yardımıyla hepsini bertaraf ettik. Sizin iradeniz bize emanettir. Emanete hıyanet etmeyiz. Emaneti korumasını biliriz. Mili irade hırsızlığına asla geçit vermeyiz. Siyasi istikrarı hedef alan saldırılar biliniz ki doğrudan millete kast etmektir. Bunları Allah’ın izniyle aşıp geçeriz. Kimsenin endişesi olmasın. Türkiye tökezlemeyecektir. Türkiye’yi küçük düşürmek isteyenler küçük düşecektir. Eski Türkiye’yi geri getirmek isteyenler suları tersine akıtamayacaktır. Eski Türkiye eskide kalmıştır. Gününüz günümüz, ufkunuz, ufkumuz, hedefiniz, hedefimizdir. AK Parti milletimizin tamamına hizmet etme kararlılığındadır. 81 vilayetimizde AK Parti en güzel hizmeti, en güzel şekilde milletimize sunmanın gayreti içindedir. Bu birliği kimse karartmaya muktedir olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu hedeflerle, Türkiye’yi geri dönülmez bir hedefe taşıyacaklarını aktaran Ala açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Allah’ın izniyle Türkiye bu hedeflerini gerçekleştirecektir. İşte biz 2023 vizyonumuzla 30 Mart seçimlerine gediyoruz. Diğerleri ise ne yazık ki bir gelecek vizyonundan mahrumlar. Sürekli geçmişe ilişkin şeyler söylüyorlar. Geçmişe ilişkin de bizim yaptıklarımız üzerinden söylüyorlar. Acaba bizler hizmet etmeseydik ne söyleyeceklerdi çok merak ediyorum. Siz geçmişte de yapmadınız, gelecekte de bir şey yapabileceğinize dair bir taahhüdünüz yok. Taahhüdünüz olsa da güven yok. Seçimler geçmişin muhasebesi değil, geleceğin tasavvurudur. 10 sene sonrası için bir cümle kurmak şöyle dursun 10 gün sonrası için bile bizim yaptıklarımızı eleştirmekten başka bir cümleleri yok bunların. Onlar gazete manşetleriyle, günlük haberlerle seçime gidiyorlar. Biz ise projelerimizle vaatlerimizle, geçmişte yaptığımızın sigortasıyla bu seçime gidiyoruz”.

Bakan Efkan Ala, Ak Parti aday tanıtım toplantısının ardından Gazi Caddesi esnafı ile bir araya gelerek sorunları dinledikten sonra, Elazığ Valiliği ve belediye başkanlığını ziyaret etti. Bakan Ala ziyaretlerinin ardından Ankara'ya dönmek üzere havalimanına hareket etti

Kaynak: İHA