Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kars'ta (2)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'de oynanmak istenen oyun, sizin tercihinizle değil, başkasının isteğiyle yapılmak istenen bir oyundur. Zaman zaman buna iyi niyetli kardeşlerimiz de alet olmuş, sonuçlarının ne olacağını tahmin etmemiş olabilirler" dedi.

Yıldız, AK Parti belediye başkan adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 11 yılda alınan istikrarını, 11 günde geri vermeyeceklerini, uluslararası basında sansürle alakalı ithamlar olduğunu söyledi.

Almanya'da bir şehre molotofkokteyli atıldığını, hiç kimsenin bunu izleyemediğini belirten Yıldız, "ABD'de bazı yayınların yapılması otomatikmen yasaktır. 6,5 saat Gezi Parkı eylemleriyle alakalı reklam arası vermeden uluslararası medya yayın yaptı. İngilizce yayında muhabir gaz maskesi takmış ve 'Can güvenliğimiz yok. Ciddi sıkıntıdayız. Bundan sonra beni göremezseniz kusura bakmayın' diyor. Böyle şey mi olur ya" diye konuştu.

Oyuna gelmeyeceklerini, seçimin bu şekliyle yapılmasını istemeyenlerin bulunduğunu ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:
"Sizin oylarınızdan korkan ve endişe edenler var. 30 Mart'ın sonuçlarından emin olamayanlar var. Biz diyoruz ki 'seçilirsiniz veya seçilemezsiniz, bırakın halkımız karar versin'. Uluslararası arenada 27 ayrı ülkede bulunmuş bir kardeşiniz olarak, 40'a yakın ayrı seferde bulunmuş bir kardeşiniz olarak size şunu tavsiye ederim; Türkiye'de oynanmak istenen oyun, sizin tercihinizle değil, başkasının isteğiyle yapılmak istenen bir oyundur. Zaman zaman buna iyi niyetli kardeşlerimiz de alet olmuş, sonuçlarının ne olacağını tahmin etmemiş olabilirler. 17 Aralık'tan sonra 45-50 gün geçti. Şu anda Türkiye'de tespit edilebilen hasar 120 milyar lira civarında. Tespit edilemeyenleri söylemiyorum."
-"Şu anda hedef alınan Sayın Başbakanımızdır"-
Enerji sektöründe döviz fiyatlarının artmasıyla beraber maliyetlerinin arttığına dikkati çeken Yıldız, "Çevre Bakanlığı olan bir hükümette 'siz çevreyi tahrip ediyorsunuz' denilebilir mi? Gittiğimiz bir kısım ülkelerin tercihleriyle Türkiye yönetilebilir mi? Türkiye idare edilebilir mi? Şu anda hedef alınan Sayın Başbakanımızdır. Başbakanımızın nezdinde AK Parti hükümetleridir" ifadelerini kullandı.
Son seçimlerde halkın yüzde 50'sinin 'biz AK Parti'yi seviyoruz' dediğini kaydeden Yıldız, görevlerinin kendilerine oy veren, vermeyen 76 milyona hizmet götürmek olduğunu söyledi.

Hizmet götürdüklerinin ve gelirlerini artırdıkları bazı kesimlerin kendilerine oyun oynadığını aktaran Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz, bize oyun oynayanların da gelirlerini artırmış oluyoruz. Onlara götürdüğümüz hizmetleri de artırmış oluyoruz. Çünkü ayrım yapamayız. Bu bizim hakkımız değil. Ama hem hizmet götüreceksiniz, bir kısım insanların zenginleşmesine, Türkiye'nin zenginleşmesinden dolayı daha fazla hale geldiğini göreceksiniz, o insanların bir kısmı da size oyun oynayacaklar. Bu kabul edilebilir mi? Böyle bir şeye biz rıza gösterebilir miyiz?"
Bakan Yıldız'ın konuşmasının ardından AK Parti'nin Kars Belediyesi, Sarıkamış, Selim, Susuz, Kağızman, Digor, Arpaçay, Akyaka ilçeleri ile Dağpınar beldesinin adayları tanıtıldı.
(Bitti)
Kaynak: AA