Dsp Genel Başkanı Türker Uşak'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "DSP 81 ilde aday gösterecek, secime girerek seçenek oluşturma amacındayız. Bu seçimde 'Kimse oyum kaybolacak' diye başka partiye oy vermeyecek. Ayrıca İzmir'de de sürprizimiz var" dedi.

Türker, partisinin aday tanıtım toplantısı için geldiği Uşak'da, Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesindeki bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi.
Burada konuşan Türker, tüm illerde aday göstereceklerini ve güçlü adaylarla seçimde olacaklarını anlatarak, "DSP 81 ilde aday gösterecek, secime girerek seçenek oluşturma amacındayız. Bu seçimde 'Kimse oyum kaybolacak' diye başka partiye oy vermeyecek. Ayrıca İzmir'de de sürprizimiz var. Bugün de buraya Pınarbaşı'na Ali Osman Topal ile buluşmak üzere geldik. Pınarbaşı'nda 4 dönemdir seçim yapılıyor. Pınarbaşı'nda bir değişime ihtiyaç var. Bu dönemde bu değişimin gerçekleşmesini temenni ediyoruz" dedi.

Türker, hükumetin, çıkartacağı kanun hükmünde kararname ile okul müdürlerinin ve 900 ilçe milli eğitim müdürünün yerlerini değiştireceğini, yerlerine de kendisine yakın kişileri atayacağını savundu.
Türker şöyle konuştu:
"Böylesi bir uygulamayı dünyada gelmiş geçmiş en büyük faşist olan Hitler bile yapmamıştır. Okul müdürleri ve muavinleri kara kara düşünüyor. Gerçi bu okul müdürlerinin göreve getirirken yine aynı şeyi yaptılar. Şimdi 'bizden' dediklerini yok etmeye çalışıyorlar. Polisleri kahraman ilan etti, Taksim olaylarında her birine birer maaş ikramiye verdi. Destan yazan polis, şimdi oldu kötü polis. Bütün bunları sürmeye başladı.

Aydın adamları profesörleri hapse attılar. Bir gecede altına zırhlı araç verdiklerinin altından araçları geri aldı. Savcıları rütbesinden alt görevlere gönderdi. 'Paralel devlet var' diyerek bunları yaptı. Bu müdürleri tayin eden göreve getiren kendisi, kendisine çalıştıkları zaman evet, ona çalışmadıkları zaman hayır oldu."
Türker, internet düzenlemesiyle ile sosyal paylaşım sitelerinin engellenmeye çalışıldığını, bu düzenlemeyle internet gazeteciliğinin yok edilmeye çalışılacağını öne sürdü.
Çarşamba günü Dünya Kalkınma Örgütü'nün Türkiye'yi "terörün finansmanına destek oluyor, El Kaide'ye destek oluyor" diye suçlayacağını iddia eden Türker, şunları kaydetti:
"Bunun sonucunda Türkiye'de ihracatçılardan paralarını tahsil edemeyecek. İran'a yapılan şeyin aynısı bizim başımıza gelecek. Eğer tırlarda MİT'in operasyon amacıyla, milli güvenlik amacıyla yük taşıyorsa jandarmalar o tırları durdurmaz. Fakat o tırda başka bir şey varsa durdururlar. O tırlarda silah ve yardım malzemesi dışında dolar var. Çıkan silahı izah edersin, battaniye ilaç çıkarsa kabul edersin, dolar çıkarsa nasıl izah edeceksin? Bu ihbarları kim yapıyor. Bu ihbarlar Interpol aracılığıyla geliyor. Milyon dolarlar İçel Limanına inmiş sonra kaybolmuş. Paralar tırlara konup El Kaide'ye gidiyor. El Kaide de İran'a para taşıyor. 'Paralel devlet kuruldu' diyor. Bu zamana kadar başının tacının dediği insanlara 'ulema müsveddesi', 'faiz lobisi' olarak adlandırıyor. Bu da gösteriyor ki, dine dayanarak seçilen bu parti ve milletvekillerinin dine saygısı yok. Çünkü dinde birine 'Alim', 'Ulema' derseniz bir günde ulemalığını kaybetmez."
Kaynak: AA