Tika, Malavi’de 5 Su Kuyusu Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Malavi’de 5 su kuyusu açıldı.

Tika, Malavi’de 5 Su Kuyusu Açtı

En az gelişmiş ülkeler arasında bulunan Malavi’de altyapı eksiklikleri ve ekonomik sorunlar nedeniyle temiz ve sağlıklı içme suyuna erişim konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Bu duruma kurak geçen uzun yaz aylarının da eklenmesiyle temiz içme suyuna erişim ülkede önemli bir problem haline geliyor. Malavi Müslüman Derneği’nin talebi üzerine Lilongwe civarında Müslüman ve Hristiyan halkın bir arada yaşadığı 5 ayrı bölgede TİKA tarafından yaptırılan su kuyuları düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Malavi Su İşleri Bakanı Anitta Kalinde, Malavi Müslüman Derneği yetkilileri, TİKA yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Malavi Su İşleri Bakanı Kalinde, bakanlıklarının ülkedeki herkesin suya erişimini sağlamak için çalıştığını ancak gelişmekte olan bir ülke olarak kaynaklarının kısıtlı olması sebebiyle bunu gerçekleştirebilmek için desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

TİKA’nın desteğiyle açılan kuyulardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kalinde, bu projenin içme suyu alanındaki işbirliği projeleri için bir başlangıç olması ve bu tür projelerin diğer bölgelerde de devam ettirilmesi temennisinde bulunarak, TİKA’ya teşekkür etti

Kaynak: İHA