Gaziantep'te Resim Sergisi

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GAMEK) kursiyerleri, el sanatları sergisi açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, bir yıl boyunca ebru, hat, tezhip, minyatür, ahşap boyama, kara kalem, mozaik ve yağlı boyadan oluşan el sanatları sergisi, Beyazhan Kent Müzesi'nde törenle açıldı.
Vali Yardımcısı Bayezit Bestami Alkan serginin açılışında, yaklaşık 2 buçuk yıldır Gaziantep'te görev yaptığını, bu süreç zarfında bir çok sanatsal sergi ve açılışa katıldığını aktardı.
Serginin Gaziantep'in "Gazilik" unvanın veriliş yıldönümüne denk gelmesinin, serginin anlamını daha da artıracağını vurgulayan Alkan, eşinin de resim sanatçısı olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de sergide 116 eserin yer aldığını dile getirdi.
Gençlere ve çocuklara meslek öğrenme kursunda her türlü desteği verdiklerinin altını çizen Güzelbey, "Meslek sahibi olma isteği mahalledeki suça eğimli çocukların oranını düşürdü. İnsanların meslek öğrenmeleri kentimizin kalkınmasına büyük bir katkı sağladı" değerlendirmesini yaptı.
2013 yılında açılan kurs sayısının 281 adet olduğunu dikkat çeken Güzelbey, buradan yaklaşık 15 bin kişinin sertifika aldığını aktardı.
5 eğitim merkezinde 60 branşta 85 bin 743 kişiye eğitim verildiğini dile getiren Güzelbey, göreve geldikleri günden bu yana da 100 binin üzerinde vatandaşa meslek kursu verdiklerini ve birçoğunu da meslek sahibi yaptıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından ressam Mustafa Bencan Güzelbey'e Atatürk ve Türk bayrağının olduğu bir tablo hediye etti.
Kaynak: AA