Rtük Başkanı Dursun'dan Artvin Valisi Cirit'e Ziyaret

RTÜK Başkanı Davut Dursun, "Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak yazılı basından ziyade görsel, işitsel basınla meşgul oluyoruz. Buna özel düzenleme ve denetlemeleri yürütüyoruz" dedi.

Basın İlan Kurumunca düzenlenen "Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri" konulu konferans için Artvin'e gelen RTÜK Başkanı Dursun ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Vali Kemal Cirit'i makamında ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit, basının Türkiye'de çok önemli olduğunu belirterek, "Kamuoyunun bilgilenmesi anlamında ciddi görevler ifa ediyorlar. Bunu yaparken doğruluk ve objektifliği de bırakmamalarını gönülden arzu ediyoruz. Basın çok seslilik, bu çok sesliliği demokrasiyle gerçekleştiriyoruz. Eğer varsa demokrasi açığımız, bunu daha çok demokrasiyle kapatarak yolumuza devam etme arzusu içindeyiz" diye konuştu.

RTÜK Başkanı Dursun, Artvin'in kendisi için özel anlamı ve önemi olduğunu ifade ederek, "Benim öğretmen okulu öğrenciliğim 1969-1972 yılları arasında Artvin'de geçti. O zamanki Artvin ile bugünkü Artvin elbette çok farklı. Bunu her gelişimde gözlemliyorum. Artvin'in gelişme şansı fiziki ve sosyal olarak sınırlı. Göç veren bir ilimiz. Türkiye'nin her tarafında Artvinli ile karşılaşmak mümkün, bürokraside, iş dünyasında, başka alanlarda da" dedi.

Borçka'nın Maral köyünden olduğunu dile getiren Dursun, "Çevre ile ilişkilerimiz bir şekilde devam ediyor. Geldiğimizde kendimizi evimizde hissediyoruz. Dostlarımızı, arkadaşlarımızı görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Radyo Televizyon Üst Kurulu olarak yazılı basından ziyade görsel, işitsel basınla meşgul olduklarını kaydeden Dursun, "Buna özel düzenleme ve denetlemeleri yürütüyoruz. Her ne kar denetleme boyutuyla öne çıkmış olsak da bizim birinci işlevimiz düzenlemeden yana. Buna ilişkin zaman zaman birtakım problemler yaşanabiliyor ama önemli bir merhaleyi geçtiğimizi, önemli bir yol aldığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay da başarılı bir bürokrat olan Vali Cirit'in, Artvin'e çok güzel hizmetler vereceğine inandığını belirterek, "Çok hızlı başladı, güzel projeleri de var. RTÜK Başkanımıza teşekkür ediyorum. İnanılmaz yoğundu. Üst kurul toplantısını yarıda keserek geldi. Bizi seminerlerimizde, toplantılarımızda yalnız bırakmıyorlar. Biz de RTÜK'ün çok değerli faaliyetlerinde yanlarında oluyoruz. Çok iyi anlaşıyoruz. Kardeş kuruluşuz" dedi.

Ziyaretin ardından Vali Cirit konuklarına, içinde yöresel ürünlerin bulunduğu ahşap sandık ile Artvin taş bebekleri hediye etti.
Kaynak: AA