Trabzon Valisi Öz Açıklaması

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Düzköy ilçesindeki Çal Mağarası'nı daha faal ve gezilebilir hale getirerek bölge turizmine kazandıracaklarını söyledi.

Vali Öz, Düzköy Kaymakamı Ufuk Özen, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras ve İl Emniyet Müdürü Murat Köksal ile Çal Mağarası'nı gezerek incelemede bulundu.
Vali Öz, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağara içerisindeki yaklaşık 600 metrelik yürüyüşün ziyaretçileri etkilediğini ifade etti.

Mağaranın içerisindeki yürüyüş yollarında bozulmalar bulunduğunu, bunların yenileneceğini bildiren Vali Öz, "Mağaramız 8 kilometreye kadar derinliğe gidiyor ancak biz şuanda 500 ile 600 metresine kadar gidebiliyoruz. Bunu öncelikle 900 metreye daha sonra da daha ileriye taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Mağara çevresinde dinlenme alanlarının da yapılarak bölgenin turizm için daha cazip hale getirileceğini vurgulayan Öz, şöyle devam etti:
"Mağaranın iç kısmını biz yapacağız. Dış kısmına da özel sektörümüz sponsor olma düşüncesinde. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında güzel bir destek bulma aşamasındayız. Çal Mağarası'nı daha faal ve gezilebilir hale getirerek önümüzdeki sezon bölge turizmine kazandıracağız. Trabzon'dan 45 kilometrelik bir mesafe ile buraya ulaşılıyor ve yıllık ziyaretçi sayımız 25 bini buldu. Bunu önce 50 bine daha sonra 100 bin ve yukarısına doğru çıkarmak istiyoruz. Herkesi bu güzelliği görmeye davet ediyorum."
Kaynak: AA