Erzincan'da Vurulan Vaşak

Erzincan'ın Kemah ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve ayaklarına platin takılması için Kars'a gönderilirken yolda ölen vaşağın daha öncede ayağının kırıldığı ve kendiliğinden kırıldığı belirlendi.

KuzeyDoğa Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kemah ilçesinde balıkçılar tarafından yaralı halde bulunan vaşağın, Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağı'na getirildiği anımsatıldı.
Vaşağın, barınak bünyesindeki görevli hekimler tarafından yapılan ilk muayenesinin ardından tedavisinin yapılmak üzere Orman ve Su İşleri Erzurum 13. Bölge Müdürlüğü'nün yetkisiyle ve Erzincan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderildiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kısa sürede müdahale edilmesine rağmen yaralı halde bulunan vaşak yolda öldü. Kafkas Üniversitesi Rehabilitasyon ve Kurtarma Merkezi'ne getirilen vaşağın ölüm nedeni Doç. Dr. Musa Karaman ve Doç. Dr. Hasan Özen tarafından yapılan nekropside ortaya çıktı. Vaşak üzerinde yapılan detaylı incelemede vaşağın üzerinde isabet etmiş 3 saçma tespit edildi. Aynı zamanda araç çarpması sonucunda sağ omzu kırılan vaşağın daha önce de ayağının kırıldığı ancak kaynadığı anlaşıldı."
Açıklamada, "Vaşak uzun süre hayatta kalmak için mücadele ettiği ancak yolda beyin kanamasından öldüğü anlaşıldı. Ölen vaşak DKMP Genel Müdürlüğü'nün izniyle gelecek nesillere gösterilmek için doldurulacak ve Kafkas Üniversitesi'nde sergilenecek" denildi.
Kaynak: AA