Nihal Bengisu Karaca'dan çarpıcı iddia: 'İlk işleri cemaati yok etmek olur'

Gazeteci - Yazar Nihal Bengisu Karaca, 'Paralel Yapı' tartışmasına ilişkin, "Müttefik seçtikleri iktidara gelirse ilk işleri cemaati yok etmek olur" dedi.

Nihal Bengisu Karaca'dan çarpıcı iddia: 'İlk işleri cemaati yok etmek olur'
Gazeteci-Yazar Nihal Bengisu Karaca, 'Paralel Yapı' tartışmasına ilişkin, "Müttefik seçtikleri iktidara gelirse ilk işleri cemaati yok etmek olur" dedi.

Nihal Bengisu Karaca, Fehmi Koru, Ruşen Çakır ve Orhan Bursalı'nın konuk olduğu Ece Üner ile Enine Boyuna programında 'Paralel Yapı' tartışması masaya yatırıldı. Programa Karaca'nın iddiası damga vurdu. "AK Parti kadar kudretli partiyi devirirseniz mütedeyyinler tarafından dışlanacaksınız" diyen Karaca, "Müttefik seçtikleri iktidara gelirse ilk işleri cemaati yok etmek olur" dedi. İşte Karaca'nın o açıklamaları:

"AK Parti yerine mesela CHP geldi, nasıl davranacalar? Nasıl bir muamele göreceklerini sanıyorlar? Çünkü AK Parti kadar arkasına yüzde 50'yi almış, bayağı kudretli bir partiyi ve bayağı kudretli bir lideri devirdiğiniz zaman mütedeyyinler tarafından çok ciddi dışlanacaksınız. İkincisi AK Parti'ye ve Erdoğan'a karşı kendinize müttefik seçtiğiniz kişiler eğer iktidara gelirlerse ilk iş sizi yok etmeye kendilerini vereceklerdir, harcamaya çalışacaklar."

Bu sözlerin ardından Karaca, Ruşen Çakır ve Orhan Bursalı ile tartıştı. BEYAZ GAZETE