Gazi ve Şehitler Derneğinden Vali Tuna’ya Ziyaret

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyet, Vali Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

Gazi ve Şehitler Derneğinden Vali Tuna’ya Ziyaret

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Tuna, şehit ve gazi ailelerinin dernek çatısı altında yaptığı güzel işlerden övgü ile bahsetti. Vali Tuna, “Görev yaptığım her yerde şehit ve gazi ailelerimizle daha yakından ilişkiler kurup onların sorunlarını yakından takip etmeye çalışıyorum. Şehit ve gazi ailelerinin bir dernek çatısı altında toplanmaları ve bir takım sosyal ihtiyaçlarını gidermek,birbirlerine olan iletişimlerini kesmemek noktasında güzel çalışmalar yapıyorlar. Son yıllarda da devletimizde şehit ve gazi aileleri için çok kapsamlı çalışmalar yapıyor” dedi.

Dernek çatısı altında yapılan çalışmaların tüm şehit ve gazi ailelerine ulaşmasını isteyen Vali Tuna, iletişimin iyi sağlanmasıyla birlikte ortaklaşa yapılan birçok işin başarıyla sonuçlanacağını kaydetti.

Ziyaret için teşekkür eden Vali Tuna, konuşmasını Valilik olarak derneğe her zaman destek vereceklerini söyleyerek bitirdi.

Eskişehir Şubesinde eski Başkan Ahmet Özaydın’ın sağlık sebepleri nedeniyle görevden ayrılmasıyla ikinci başkan Hacı Şahin’in bu göreve seçildiğini ve yeni yönetim kurulunun teşkil edildiğini söyleyen Genel Başkan Uran, kendilerini kabul ettikleri için Vali Tuna’ya teşekkür etti. Vali Tuna’ya yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtan Genel Başkan Uran, Eskişehir Şubesinin yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.

Şehitlik ve gaziliğin milli ve manevi bir değer olduğunu kaydeden Başkan Uran ziyaret esnasında şunları söyledi:
“Bizim derneğimiz Anayasamızın 10. ve 61. maddesine istinaden hem pozitif ayrımcılık kavramında olan hem de devletin toplumda kendine yaraşır hayat seviyesi sağlamakta zorunlu olan bir grup! Derneğimiz, ait olduğu camianın sorunlarını tespit edip, çözüm yollarını da ilgili kurumlara bildirip ve bunda da aktif olarak çalışan bir dernektir. Bizim temel olarak bir politikamız var, bunu da her gittiğimiz yerde söylüyoruz. Gerçek anlamda bir sivil toplum örgütü olarak sorunların çözümünde bizler için hizmet eden devlet büyüklerimize gereken kolaylığı göstermek.”
Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin ise, ziyareti kabulden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Vali Tuna’ya derneğe vermiş olduğu katkılarından dolayı teşekkür etti.

Ziyaret esnasında, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Vali Tuna’ya çiçek verdi. Vali Tuna’da, Genel Başkan Uran ve Şube Başkanı Şahin’e 2013 TDKB anı tabağı ve 2013 TDKB Ajansının yayımlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.
Kaynak: İHA