Erzincan'da Vurulan Vaşak Ölümsüzleştirilecek

Erzincan'ın Kemah ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve ayaklarına platin takılması için Kars'a gönderilirken yolda telef olan vaşağın içi doldurulacak.

Kemah'ta bir vatandaş tarafından bulunan ve avcılar tarafından vurulduğu tahmin edilen, Erzincan Belediyesi Hayvan Barınağındaki ilk tedavisinin ardından ayaklarına platin takılmak üzere Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilirken ölen vaşak, tahnit işlemi için İstanbul'a gönderildi.
KAÜ Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Özba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaşağın merkeze getirilirken yolda telef olduğunu anımsattı.
Vaşağın beyin kanamasından telef olduğunu ifade eden Özba, "Vaşak bize geldiğinde zaten ölmüştü. Röntgenini çekerek otopsisini yaptık. Vaşak, içinin özel maddeyle doldurulması için İstanbul'da özel bir şirkete gönderildi. Daha önce de ayı, kurt, kızıl şahin, puhu kuşu ile tavuğun da içi doldurulmuştu" dedi.

Özba, vaşağın tahnit işleminden sonra Kars'a gönderileceğini ve Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu girişinde bulunan ve daha önce içi tahnit sanatıyla doldurulan boz ayı, kızıl şahin, puhu ve tavuğun yanında sergileneceğini kaydetti.

Kemah ilçesinde önceki gün bulunan, sağ ön ve arka ayağında saçma izleri ve kırıklar olduğu tespit edilen, ayaklarına platin takılabilmesi için Kars'a gönderilen vaşak, yolda telef olmuştu.
Kaynak: AA