Aytaç Çankırı'da Yeniden Üretime Başladı

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Türkiye'nin en büyük et üreticilerinden Aytaç'ın geçtiğimiz aylarda üretimi durdurduğu Çankırı'nın Çerkeş ilçesindeki et üretim tesislerinin 17 ayrı kalemde yeniden üretime başladığını açıkladı.

Aytaç Çankırı'da Yeniden Üretime Başladı

Özcan, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aytaç'ın geçtiğimiz aylarda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üretimi durdurduğunu ve çalışan işçilerin mağdur olduğunu hatırlatan Vali Özcan, sıkıntıların aşıldığını ve Aytaç'ın Çerkeş'te bulunan et üretim tesislerinin 17 ayrı kalemde üretime başladığını kaydetti.

Aytaç'ın ileriki dönemlerde kapasitesini artıracağını ve beyaz et üretimine başlayacağını anlatan Vali Özcan, "Biz Aytaç'ın beyaz et ihtiyacını karşılayabilmek için gayret ediyoruz. Kurduğumuz Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu aracılığıyla kanatlı hayvan üretimine destek veriyoruz. Bu anlamda şu anda Çankırı'da 2 milyon 300 bin kanatlı hayvan var. Bu oran 2011 yılında çok düşüktü. Bölgemizde kanatlı hayvan yetiştiriciliği anlamında Bolu'nun ardından ikinci sıradayız. Yani bu sektörde bölgemizdeki illerin ciddi derecede önüne geçtik. Çorum, Kırıkkale, Sinop, Düzce ve Kastamonu'nun üç katı kanatlı hayvanımız var. Yani Çorum, Kırıkkale, Sinop, Düzce ve Kastamonu'yu toplayıp üç ile çarpsak bir Çankırı etmiyor. Bu hazırlıkları Aytaç için yapıyoruz" diye konuştu.

Özcan, yetiştirilen kanatlı hayvanların önümüzdeki dönemlerde Aytaç'a satılacağını ve kent ekonomisinin ciddi anlamda bir ivme kazanacağını kaydetti.

Çankırı'yı geliştirebilmek adına önemli projelere imza attıklarını dile getiren Vali Özcan, 2013'te eğitim alanında 76 milyonluk yatırım yapıldığını da söyledi.

Vali Özcan, Çankırı'nın gelişimine paralel olarak nüfusun da artış gösterdiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA