Apartman Boşluğunda Çıkan Yangını Korkuttu

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir apartmanda çıkan yangın korkuttu.

Apartman Boşluğunda Çıkan Yangını Korkuttu

Edinilen bllgiye göre, Şelale Mahallesi 3525 Sokak Şafak Apartmanı'ndan dumanlar yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine Manavgat Belediyesi itfaiye ekipleri, Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ve 112 sağlık ekipleri geldi.Apartmanın en üst katında merdiven boşluğunda başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin çalışması ile kısa sürede söndürüldü.

Manavgat Belediyesi İtfaiye Amiri Mustafa Salcan yangının merdiven boşluğuna dökülen çöplerin üzerine tamamen sönmemiş soba külü veya sigara izmariti atılması sonucunda meydana geldiğini ve daireye ulaşmadan söndürüldüğünü söyledi

Yangınların yüzde 95’inin insan hataları veya ihmalinden kaynaklandığına dikkat çeken Salcan, "Maalesef yangınların tamamına yakını insan kaynaklı. Yanıcı bir madde olmadığı sürece yangının çıkması sözkonusu olamaz. İster elektrik kontağından isterse diğer sebeplerle olsun yangınların tamamında insan hatası ve ihmali sözkonusu. Bugün buradaki yangında tamamen insan hatasından ve ihmalinden kaynaklanmış. Evin çöpü merdiven boşluğuna bırakılmış. Merdiven boşluğu adeta çöplüğe dönüşmüş. Çöplerin üzerine tamamen söndürülmeden soba külü ya da sigara izmariti atılmak suretiyle yangın çıkmış. Allahtan apartmanda kimse bulunmuyor. Aksi taktirde insanlar yangından ve dumandan etkilenebilirdi. Vatandaşlarımızı özellikle şu kış günlerinde yangın konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum. Soba küllerini gelişigüzel boşaltmayalım. Boşaltırsak ta tamamen söndüğünden emin olalım" diye konuştu.

Apartman sahibi Şoförler Odası Başkanı Mahmut Şafak ise apartmanın bir daire dışında boş olduğunu ve tadilat yapıldığını belirterek, "Allahtan can kaybı olmadan ve yangın büyümeden söndürüldü" diye konuştu.

Kaynak: İHA