Sü'de Farabi Değişim Programı Semineri

Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu'nda, "Farabi Değişim Programı"na yönelik seminer düzenlendi.

Farabi Değişim Programı Üniversite Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Tuncay Bayram, çok sayıda öğrencinin katıldığı seminerde, program sayesinde öğrencilerin değişik üniversitelere giderek farklı sosyal ve kültürel ortamlarla tanışacaklarını söyledi.

Değişim programına ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvurabileceğini belirten Bayram, programa katılan öğrencilere karşılıksız burs da verileceğini ifade etti.

Bir veya iki yarı yıl süresince öğrencilerin kendi kurumlarının dışında eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam edebileceklerini dile getiren Bayram, programla birçok öğrencinin büyük üniversitelerin kampüs havasını soluyabilme imkanına sahip olacağına dikkati çekti.
Programın öğrencilere yeni bir vizyon sağlayacağını, 57 üniversiteyle protokollerinin olduğunu kaydeden Bayram, "Öğrenciler mezun olmaları durumunda Farabi Programı'ndan yararlandıklarına dair katılım belgesi alacaklar. İki üniversite arasındaki derslerde farklılıklar olabilir. Birebir örtüşecek diye bir şey yok. Ciddi bir uyuşmazlık olsa bile mağduriyeti engelleriz. Öğrenciler başvuru evraklarını hazırladıktan sonra Farabi Bölüm Koordinatörüne teslim edecek" dedi.

Seminer, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Halil Turgut'un katılımcılara teşekkür etmesiyle sona erdi.
Kaynak: AA