12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencileri, "12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri" kapsamında yapılan yarışmada 2 merit, 4 bronz madalya kazandı.

Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülke aşçıları ile dünyanın önde gelen ustalarını arasında yakınlaşma sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, kendi lezzetlerini oluşturarak katıldıkları yarışmada katıldıkları tüm kategorilerde madalya kazanma başarısı gösterdi.
Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan madalya ve sertifikaların sahibi oldu.
Öğrencilerden Yusuf İşlek, "sebze püreli mandalin soslu kadayıfa sarılı somon", Hümeyra Taşpınar, "enginar tatlısı" ile merit, Mert Çıbukçayı, "Türk kahveli sufle", Esra Yaman, "helvanın aşkı", Kübra Özdemir, "Mexica salsa eşliğinde dana bonfile biberiye sos", Hülya Ula, "sebzeli buruşetta" ile bronz madalyalar kazandı.
UÜ Harmancık Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Yılmaz Sever, şunları kaydetti:
"Öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda madalya kazanmaya devam ediyor. Bursa'nın ve özellikle Harmancık yöresinin yemeklerini, tatlılarını gün yüzüne çıkartarak ödül toplamaya devam ediyoruz. Öğrencilerimle gurur duyuyorum."
Kaynak: AA