Dikili Eğitim-sen’den Greve Destek

Eğitim Sen ve Türk Eğitim-Sen, MEB Yasasını protesto etmek amacıyla Ülke genelinde grev kararının ardından Dikili Eğitim- Sen’de Dikili Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Dikili Eğitim-sen’den Greve Destek

İzmir’in Dikli ilçesinde Dikili Eğitim- Sen tarafından Atatürk Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Erdoğan Doğan, Dikili Jeotermal A.Ş Başkanı ve Meclis Üyesi Hüseyin Çelik, CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, DSP İlçe Başkanı İsmail Gençalp, bazı STK temsilcileri, eğitim emekçileri ve vatandaşlar katıldı.

Dikili Eğitim- Sen dönem Başkanı Bekir Argun yaptığı basın açıklamasında; “MEB Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesi için bugün tüm Türkiye genelinde ortak iş bırakma eylemi yapıyoruz. Tasarı geri çekilmezse, önümüzdeki günlerce binlerce kişinin katılımıyla Ankara’da miting yapacağız ve Hükümeti, MEB’i, bu tasarıyı hazırlayanları en yüksek perdeden bir kez daha protesto edeceğiz” dedi.

Ayrıca Argun; “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında ortaya çıkan kirli ilişkilerle büyük bir panik yaşayan siyasi iktidar, peş peşe gündeme getirdiği ve geniş halk kesimleri tarafından tepki ile karşılanan yasal değişikliklerin ardından, eğitim sisteminde büyük bir alt üst oluş yaşanmasına neden olacak olan kanun tasarısı, eğitimde yaşanan sorunları daha da derinleştirecektir. Bu nedenle sunulan kanun taslağına karşı mücadeleyi ortaklaştırmak için tüm ülke çapında bir günlük ortak grev yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA