Vali Çiftçi Açıklaması

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, “İstanbul’da deniz altından geçen tünel ne ise bizim için Karadeniz-Akdeniz yolu o kadar önemlidir” dedi.


Ordu Valisi Kenan Çitçi, çalışmaları devam eden Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz yolunda incelemelerde bulundu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi’ye incelemelerinde Karayolları Samsun Bölge Müdürü Mehmet Çetin, DSİ Samsun Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan, Ordu Vali Yardımcısı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, DSI Ordu Şube Müdürü Coşkun Alp, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Mesudiye Kaymakamı Lüffullah Ün, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül ve şantiye yetkilileri eşlik etti.

SON KAZMA VALİ’DEN
Vali Kenan Çiftçi, Karadeniz-Akdeniz yolundaki 18’inci tünel olan Geyikkaya tünelinin açışlı yaptı.

Vali Kenan Çiftçi, incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, “Karadeniz-Akdeniz yolu ile bölgenin ekonomisi gelişecektir. Ordu’nun Abdülhamit Han döneminden beri hayali olan bir proje hayata geçti. Bugün hep beraber 18. tünelimize kazma vurduk. Karadeniz-Akdeniz yolu bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Şimdi 22 tünel var bu hatta. Şuan 18. tünele kazmayı biz vurduk. Geride 4 tünelimiz kaldı. Onlarında çalışmaları yapılıyor. Viyadükümüz var. Onlarında üs yapı çalışmaları yapılacak. Bu çalışma bittiğinde Mesudiye birleşmiş olacak” diye konuştu


“1870 YILINDA ABDÜLHAMİT HAN FRANSIZ MÜHENDİSLERE BU YOLUN YAPILMASI İÇİN EMİR VERDİ”
Vali Çiftçi şöyle konuştu: “Karadeniz-Akdeniz yolu Sivas’tan, Hatay’a kadar birleşmiş olacak. Bu birleşme olduğunda tüm İç Anadolu bu yol ile Karadeniz’e ulaşabilecek. Bu bir tabi Samsun hattının alternatif yolu ama bizim için en önemli yollarımızdan birisi. Hepimizin bildiği gibi 1870 yılında Abdülhamit Han Fransız mühendislere bu yolun yapılması için emir veriyor. Ama yapılamıyor. Daha sonra 1920 yılında Mecliste tartışılıyor ama para bulunamadığı için yapılamıyor. Bu tartışmalara baktığımızda şunu görüyoruz. Karadeniz’de iki tane liman var. Bir tanesi Samsun Limanı diğeri ise İnebolu Limanıdır. Buralardan denize açılıyorduk. Zamanında Trabzon Milletvekillerimizden bir tanesi diyor ki ‘Kışın Samsun’dan ve İnebolu’dan geçemiyoruz. En iyi liman Vona’dır. Mutlaka oraya liman yapılmalı’ diyor. Fakat para bulunamadığı için yine yapılamıyor. O zaman Ordulu kardeşlerimiz bu yolu yapmak için 2 bin tane kazma kürek alıyorlar. Daha sonra bu çalışma 2010 yılına kalıyor. Şuan ise sona yaklaşıldı.”

“İNŞALLAH BU YOL İLE EKONOMİMİZ CANLANACAK”
“Burası bittiğinde bu yol güzergahı canlanacak” diyen Vali Çiftçi, “Bu bölge canlanacak, ekonomi canlanacaktır. Sivas’tan ve Ordu’dan İstanbul’a yoğun göç var hepimizin bildiği gibi. Bu göç duracak. İnsanlar tekrara buraya gelecek. İstanbul’un deniz altından geçen tünel ne ise bizim için Karadeniz- Akdeniz yolu o kadar önemlidir. İnşallah bu yol ile ekonomimiz canlanacak” şeklinde konuştu

Vali Kenan Çiftçi, Karadeniz-Akdeniz yolundaki incelemelerin ardından Mesudiye kaymakamlığını ziyaret ederek, ilçede inceleme ve toplantılarını sürdürdü.
Kaynak: İHA