Manço ve Karaca'nın Saklı Kalan Eserleri Gün Yüzüne Çıkacak

Beylikdüzü Belediyesi, Barış Manço ve Cem Karaca için anma töreni düzenledi.

Törene katılan Karaca ve Manço’nun oğulları, babalarının saklı kalan eserlerinin olduğunu belirterek, eserleri gün yüzüne çıkarmak için çalışma yaptıklarını söylediler.
Beylikdüzü Belediyesi, Cem Karaca’yı 10., Barış Manço’yu 15. ölüm yıldönümünde Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde andı. Söyleşi ile başlayan anma programında Batıkan Manço ve Emrah Karaca babalarını anlattı. Söyleşide “Barış Manço ve Cem Karaca’nın gizli kalan eserleri var mı?” sorusuna Emrah Karaca, “Babamın gizli kalmış eserleri var. Ancak kayıtların temizlenmesi, işlenmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda temizleyebilirsek onları yeniden halkın hizmetine sunabiliriz. Onları gün ışığına çıkarmaya çalışıyoruz” dedi.

Batıkan Manço ise, “Biz bunların çalışması üzerindeyiz. Şu tarihte, şu zaman olacak diyemeyiz sürpriz olsun. Bununla ilgili bir ilerlememiz olduğu zaman zaten paylaşacağız” diye konuştu.

Grup Kurtulan Ekspres’in sahne aldığı gecede Dönence, Can Bedenden Çıkmayınca, Tamirci Çırağı gibi Karaca ve Manço’nun eserleri hep bir ağızdan söylendi. Daha sonra sahne alan Emrah Karaca, babasının dillerden düşmeyen ve eskimeyen ‘Islak Islak’ şarkısını söyledi.

Kaynak: İHA