İçişleri Bakanı Ala, Amasya'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz milletimizin hiçbir değerini örseletmeyiz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Çorum'dan helikopterle Amasya'ya gelen Bakan Ala'yı, Amasya Merzifon Havalimanı'nda Vali İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile diğer yetkililer karşıladı.
AK Parti Merzifon İlçe Başkanlığına geçen Ala, daha sonra Merzifon Karamustafa Paşa Meydanı'nda halka seslendi.
Milletten aldıkları güçle Türkiye'de büyük yatırımlar yaptıklarını ifade eden Ala, "Siyasal alanda büyük reformlar, sosyal alanda büyük yardımlar yapma imkanı buluyoruz" diye konuştu.

Milletten aldıkları güçle problemleri aşarak Türkiye'ye yaptıkları hizmetleri anlatan Ala, "Sizlerin oylarının ne anlama geldiğini bilen bir iktidar var. Sizin neden bu kadar arkasında durduğunuzu bilen bir iktidar var. Bu nedenle 12-13 yıl önce, 28 Şubat'larda 'bin yıl sürecek' denilen o kara bulutları 10 yılda tarumar eden bir iktidar var. Biz milletimizin hiçbir değerini örseletmeyiz" ifadelerini kullandı.
Daha önce TBMM'de "Burası devlete meydan okunacak yer değildir" diye konuşulduğunu dile getiren Ala, şöyle devam etti:
"Kardeşleriniz orada şimdi milletvekili olarak özgürce, hür bir biçimde din ve vicdan özgürlüğünü yaşayarak hem başı açık hem başı örtülü hepsi bizim kardeşimiz oradalar mı? Bunu siz gerçekleştiriyorsunuz. Sandığa gidip attığınız her bir oyun kıymeti işte bunları gerçekleştiriyor, onun kıymeti ölçülebilir mi? Hangi terazi tartar o oyun değerini, ağırlığını hangi terazinin tartmaya gücü yeter? Şimdi oy verenlerin dediği yapılıyor. Biz, siz konuşmadan anlayanlardanız. Sizin içinizde hangi fırtınalar kopuyor, biz orada sizin değerlerinizi savunmak için ne gibi bir performans ortaya koymalıyız, bunu sizin bakışlarınızdan anlıyoruz. Allah'ın izniyle size mahcup olmamak için de her türlü şeyi yapacağız. Her türlü tedbiri alacağız, sizin iradeniz yere düşmeyecektir."
- "Fakir fukaranın yanındayız"
Fakir fukaranın yanında olduklarını ifade eden Ala, "Herkesin hem sosyal hem siyasal hem ekonomik hayatını elimizden geldiğince, Allah'ın verdiği fırsatlar çerçevesinde en ileri seviyeye götürmeye çalışıyoruz" dedi.

Ala, milletin verdiği oylarla Türkiye'de bir lider ortaya çıktığını belirterek, şunları kaydetti:
"O lider Türkiye sınırları dışında Endonezya'dan Myanmar'a, Pakistan'dan Fas'a kadar, Sudan'dan Kırım'a, Türkmenistan'a, Kazakistan'a kadar nerede bir mazlum varsa onun yanında duruyor mu? Onun problemlerini dile getiriyor mu? İşte başkaları için problem bu. Eskiden pranga olarak yanlarında taşıdıkları liderlerin yerini şimdi karşılarında oturan bir lider almış ve nerede zulüm varsa karşısında, nerde bir mazlum varsa yanında, 'one munite' demesi gereken yerde bir dakika diyor, konuşalım demesi gereken yerde konuşuyor ve Türkiye'yi arzu ettiğimiz uluslararası seviyeye çıkarmaya çalışıyor."
Bakan Ala, konuşmasının ardından AK Parti'ye ait 15 seçim bürosunun toplu açılışını gerçekleştirdi.
Merzifon Bedesten Çarşısı'nı gezerek vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ala, daha sonra helikopterle kentten ayrıldı.
Kaynak: AA