Erzurum'daki Ölümlü Arazi Kavgasına İlişkin Dava

Erzurum'da iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 18'inci duruşmasına, tutuklu sanık Özcan Saridemir, tutuksuz sanıklar Servet Saridemir, Mehmet Latif Saridemir, Metin Demir ve Cahit Demir ile avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukcu, mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, Tekman ilçesi Susuz köyünde yaşayan Efe, Demir ve Sarıdemir köyünde yaşayan Saridemir aileleri arasında arazi meselesi yüzünden daha önceden bir husumet bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle her iki köyden aileler arasında çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybettiğini belirten Kavukcu, olayla ilgisi bulunan kişilerin ilgili maddeler uyarınca cezalandırılmasını istedi.
Sanık Özcan Saridemir, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmada, iki yıldır suçsuz yere cezaevinde yattığını, haksız olması durumunda verilecek cezaya razı olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, diğer sanık, mağdur ve avukatlarını dinledikten sonra duruşmayı erteledi.
Tekman ilçesi Susuz köyünde yaşayan Efe, Demir ve Sarıdemir köyünde yaşayan Saridemir aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle Erzurum kent merkezinde 28 Nisan 2012'de çıkan kavgada Farıs Uzun hayatını kaybetmiş, 17 kişi de yaralanmıştı.
Kaynak: AA