Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı İşık, Gaziantep'te

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK'ın eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın, Başbakanlık'ta bulunan "böcek"le ilgili hazırladığı raporda tarih değişikliği yapması için baskıya maruz kaldığı, bunu kabul etmeyince de görevden alındığı iddialarına ilişkin, "Böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa, bunu yargıya taşımak zorunda" dedi.

Işık, Gaziantep Valiliğini ziyaretinde, gazetecilerin "TÜBİTAK'ta görev yapan eski Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın iddialarına ilişkin" sorusu üzerine, 2012'deki bir olayın görev değişikliğiyle bağlantısının kurulmasını iyi bir senaristin yapacağını söyledi.

Palaz'ın 5 Şubat'ta Bilim Kurulu kararıyla görevden alındığını belirten Işık, şöyle konuştu:
"Bilim Kurulu kararıyla görevden alınan birinin kendisine yani 'hiç kimse benim ayranım ekşi demez'. Ama böyle bir iddiayla bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa, bunu yargıya taşımak zorunda. Taşısın, gitsin 'bana baskı yapıldı desin', bir şey yapsın. Ama ben de dün akşam açıklamasını gördüm. Görene kadar da doğrusu böyle bir olayın varlığından benim haberim yoktu."
Mahkemenin kadıya mülk olmadığını ve görevlerin zaman zaman değişebileceğini dile getiren Işık, göreve başka birinin uygun görüldüğünü kaydetti.

"Yani illa işte kendine bir meşruiyet alanı oluşturma girişimi... Kesinlikle doğru bulmuyorum" diyen Işık, "Yaklaşımını kesinlikle tasvip etmiyorum. Ama uzaktan yakından bir alakasının olmadığını söyleyebilirim. Çünkü ben de dün yazıyı okuyunca gördüm. Yani böyle böcek varmış, ona baskı yapılmış ilk defa dün ben de muttali oldum" dedi.

Işık, daha sonra Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Asım Güzelbey'den kent ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Işık'a ziyaretinde AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de eşlik etti.
Kaynak: AA