Ahlat, Termal Su İle Kalkınacak

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Nemrut Kalderasındaki termal suyun çıkarılmasının ilçenin gelişmesine büyük katkı sunacağını bildirdi.

Çoban, yaptığı yazılı açıklamada, Bitlis Valiliğince imzalanan protokol gereği, Nemrut Kalderasında termal su arayışının devam ettiğini belirtti.

Termal suyun çıkarılmasıyla ilçede seraların kurulacağını ve bunların termal su ile ısıtılacağını kaydeden Çoban, açıklamasında şunlara yer verdi:
"İlçemizde tarımla uğraşanlar sadece yazın değil, kışın da seraların ısınmasıyla tarım yapma imkanı bulacak. Bu vesileyle geniş anlamda seralarda kış üretimi de gerçekleşecek. Bitlis Valiliği ve Zorlu Holding arasında sözleşme imzalandı. Bu büyük bir proje. İlçem adına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul'a teşekkür ediyorum. Bitlis artık jeotermal ile 5 yıldızlı otellere kavuşacak. Bunun ilgili olarak adımlar atıldı. Ayrıca termal su ile merkezi ısıtma sistemi gerçekleştirilecek. En önemlisi de enerji üretimine geçeceğiz. Belki bölgenin enerji sorununu da bu vesileyle çözülmüş olacak."
Kaynak: AA