Vali Kolat, Balışeyh İlçesini Ziyaret Etti

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Balışeyh ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ziyarete, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Koşan ve diğer yetkililer de katıldı.

Kolat, Kaymakam Yusuf Yıldırım'ı ziyaret ederek, ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Kaymakam Yıldırım, KÖYDES çalışmalarının devam ettiğini, ilçenin yol, eğitim, su, ulaşım ve personel konularında herhangi bir sorununun bulunmadığını, aile hekimliği çalışmalarının da başarılı bir şekilde yürütüldüğünü anlattı.
Vali Kolat, daha sonra, TOKİ bölgesinde yaptırılan park ve cami inşaatlarında incelemelerde bulundu, Şehit Gazi Gürsoy Ortaokulunu ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.
Kolat, okul ziyaretinde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
"Bugün Balışeyh ilçemizi ziyarete geldik. Buradaki bazı kurum ve kuruluşları ziyaret etmek ve bazı çalışmaları yerinde görmek istedik. TOKİ tarafından yaptırılan ortaokulumuzu ziyaret ettik. Cami inşaatımız devam ediyor. Çalışmalarımız iyi gidiyor ve daha da iyi olacak. Camimizin çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Yakında camimiz de hizmete girecek. Okulumuz gayet güzel bir okul. Burada 300'e yakın öğrenciye 15 öğretmenimiz tarafından eğitim verilmekte."
Öğrencilerin yetiştirilmesinde çeşitli etkinliklerin büyük önem taşıdığını dile getiren Vali Kolat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğrencilerimize büyüğe saygı, küçüğe sevgi gösterilmesi gerektiği öğretilmeli. Öğrenciler küçük yaşta öğretmenlerini örnek almaya çalışırlar. Bunun için eğitim öğretime daha çok özen göstermeliyiz. Onlara milletimize ait gelenekler, örf ve adetleri öğreterek çeşitli etkinliklere katılmalarını sağlamalıyız. Folklor etkinlikleri olsun, spor müsabakaları olsun, bunlar çocuklar için önemli. Hatta çeşitli konularda münazaralar da düzenlenebilir. Bu vesileyle hepinize başarılar diliyorum."
Kolat, okulun yemekhanesi ile spor salonunda dad incelemelerde bulunarak, bilgi aldı.
Vali Kolat ve beraberindekiler, İlçe Jandarma Komutanlığı, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ile Kenanbeyobası köyünü de ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü.
Kaynak: AA