Melih Gökçek: 2050'ye kadar Ankara'nın su sıkıntısı yok

Bu kışı kurak geçiren Türkiye susuz kalma endişesine kapılırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten başkentlilere müjde geldi. Gökçek, "2050'ye kadar Ankara'nın su sıkıntısı yok" dedi.

Melih Gökçek: 2050'ye kadar Ankara'nın su sıkıntısı yok
Bu kışı kurak geçiren Türkiye susuz kalma endişesine kapılırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten başkentlilere müjde geldi. Gökçek, "2050'ye kadar Ankara'nın su sıkıntısı yok" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeniden AK Parti'den aday olan Melih Gökçek, SKY 360'ta Sedat Yazıcıoğlu'nun sorularını yanıtladı.

25 yıldır Belediye Başkanı olan Gökçek, "Bunun sırrı dua. Elbette çalışacaksın ama istediğin kadar çalış dua olmazsa işin bereketi olmaz. Her işin sırrı dua. Fakirin fukaranın, mazlumun duasını alırsanız korkmayın. Allah'ın izniyle dümdüz kazanmaya devam edersiniz. Biz hep fakirin, fukaranın, mazlumun yanında olmaya, onların duasını alamaya çalıştık. Aldık ki seçildik" şeklinde konuştu.

ANKET SONUÇLARI

Elindeki anket sonuçlarını da paylaşan Başkan Gökçek "Beypazarı'nda bile 20 puan fark var" dedi.

Melih Gökçek, "ORC'nin 21 bin 700 kişiyle yaptığı ankete göre CHP'nin adayı 34.1, Melih Gökçek 47.6. Yani 13,5 puan fark gözüküyor" ifadesini kullandı.

"MANSUR YAVAŞ MHP'NİN OYLARINI ALAMAZ"


Başkan Gökçek, CHP'nin adayı Mansur Yavaş için, "MHP'lilerin oylarını alamaz" dedi. Yavaş için 'Teyyo Pehlivan' benzetmesi yapan Gökçek neden bu benzetmeyi yaptığını da anlattı. "Mansur Yavaş o kadar enteresan ifadeler kullanıyor ki, o kadar enteresan iddialarda bulunuyor ki... Olmayacak şeyler söylüyor. Mesela 'Hipodrum'u, Gençlik Parkı'nı, mevcut olan stad yerini hepsini birleştireceğim, kaşrı tarafta Adliye'ye kadar olan yeri de birleştireceğim ve burayada park yapacağım.' diyor. Yapamazsın ki... Çünkü burası yasal olarak Çevre Bakanlığı'na bağlı. Çevre Bakanlığı ne isterse onu yapar. Ama bundan bilgisi yok. Zannediyor ki ben oraya hükmedeceğim. Bilmeyince böyle konuşuyor. Mansur Yavaş hayal dünyasında yaşıyor" diye konuştu.

"TURGUT ALTINOK SEÇİLSE DE BAŞKANLIĞI DÜŞER"


Büyük Birlik Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanlığına aday olan Turgut Altınok için "Seçilse bile belediye başkanlığı düşer. Adli sicil kağıdı alması herhangi bir ceza almadığını ortaya koymaz. 3 yıl 7 gün mahkumiyeti var. O karar da Yargıtay'da. Bu mahkumiyet mahkeme kararına bağlanmış bir olaydır. Sadece Yargıtay kararı bekliyor" şeklinde konuştu.

"CHP'DE GÖKÇEK İLE KAVGA AVANTAJ SAĞLIYOR"


CHP'den Çankaya Belediye Başkanlığına aday olan Çankaya Eski Belediye Başkanı Doğan Taşdelen'in oğlu Alper Taşdelen ile çalışıp çalışmayacağı yönündeki soruya ise Başkan Gökçek, "Seçilirse onunla çalışıp çalışmamız onun tavrına bağlı, bilemiyorum. Babası benimle hiç bir zaman bir arada olmadı. Herhalde babasının aynı istikamette yine telkinleri olur. Çünkü CHP'de Gökçek ile kavga avantaj sağlıyor" yanıtını verdi.

ODTÜ'YE NİYE OTOBÜS VERİLMİYOR?

Gökçek, "ODTÜ'ye neden otobüs vermiyorsunuz" sorusuna "ODTÜ'de iki kez otobüslerimiz tahrip edildi. Biz de üniversiteye yazı yazdık dedik ki; 'Otobüslerimiz tahrip ediliyor. Tahrip edildiği zaman yapılacak olan masrafı ödemeyi taahhüt ediyorsanız içeri girmeye devam edeceğiz, aksi takdirde girmeyeceğiz.' Çünkü orası halka açık bir yol değil, biz de öyle bir yere girmek zorunda değiliz. Biz öğrencilere kolaylık olsun diye yapıyoruz. Ama ODTÜ iradesi 'Ben size otobüsler için bir garanti veremem.' dedi. ama kabul etmediler. Garanti vermeyince biz de girmedik" karşılığını verdi.

Ankara'nın ilçelerine yaptıkları hizmetlerden de bahseden Gökçek, "Ankara'nın ilçeleri Ankara'nın merkezi gibi aynı hizmetleri alacaklar" dedi.

GÖKÇEK'İN BOĞAZ PROJESİ


Boğaz projesiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Gökçek, "11 kilometrelik hatta boğaz yağacağız. İki tarafında da insanların oturması, eğlenmesi, yemesi, içmesi için mekanlar olacak" dedi. Melih Gökçek, seçimleri kazanır kazanmaz plan ve projeleri en geç 6 ay içerisinde bitirip, çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

"GEZİ OLAYLARINDA TAHRİP OLAN YOLLARI İBRET-İ ALEM OLSUN DİYE SONRAYA BIRAKTIM"

Başkan Gökçek 'Gezi' olaylarında tahrip olan yolların neden yapılmadığını da açıkladı. "İbret-i alem için yapmadık. Unutulmasın diye bıraktım. Ama seçimden sonra yapacağız" dedi.

"ANKARA'DA SU SIKINTISI OLUR MU?"


Melih Gökçek, Ankara'nın su sıkıntısı olmadığının da müjdesini verdi.

"Su konusunda Ankara olarak derdimiz yok" diyen Başkan Gökçek, "Herhangi bir su problemimiz yok. Hiç yağmur yağmasa bile barajlarda 1,5 senelik suyumuz var. Kaldı ki biz daha önce Kızılırmak'tan su getirdik. Kızılırmak'ta 7 milyar metreküp su var. Senelerce yağmur yağmasa da bir şey olmaz. 2050'ye kadar Ankara'nın su sıkıntısı yok.

Gökçek, "Yorulmadınız mı?" sorusuna ise, "Yorulmadım" yanıtını verdi. Yüzlerce projeleri olduğunu söyleyen Gökçek, "18 dev projeyele geliyoruz. Bunlardan biri olan TEMA PARK dünyanın en büyük TEMA Park'ı oluyor" diye konuştu.

Gökçek, Ankara'da turizm patlaması yapacaklarının da altını çizdi.


Başkan Gökçek, CHP'nin vatandaşı aldattığını da söyledi. Gökçek, "Karayalçın'ın aldığı borçlar bitmez" dedi.

Gökçek, Kızılay'ın trafiğini azaltmaya çalışacaklarını da kaydetti.

"SARIGÜL HAVASINI ALIR"

Melih Gökçek, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül için ise, "İstanbul'da sarıgül havasını alır. Kılıçdaroğlu kadar oy alırsa gerçekten başarılı sayarım" yorumunu yaptı. BEYAZ GAZETE