Klü Pınarhisar Myo, 'mutfak Günlerinden'Ödüllerle Döndü

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri 12. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda üç bronz madalya ve bir merit ödülü kazandı.

Klü Pınarhisar Myo,  'mutfak Günlerinden'Ödüllerle Döndü

Pınarhisar MYO öğrencileri, 12-15 Şubat tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (AŞFED) himayesinde düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’na katıldı.

Öğrenciler, Pınarhisar MYO Öğretim Görevlileri Ali Çakır ve Gülay Çakır gözetiminde katıldıkları yarışmada 4 ayrı kategoride yarışarak 4 dalda ödül aldı.

'Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı' başlığı altında “Balık” kategorisinde yarışan İlyas Tilen üçüncülük ödülü alırken, ikinci bronz madalya ise yine aynı başlık altında “Modern Türk Mutfağı Ekip Yarışması” kategorisinde Özde Varol, Sibel Köprü, Zülfiye Mollaoğlu ve Dilara Ergüden ekibinin oldu. Son bronz madalyanın sahibi “Makarna” kategorisinde hünerini sergileyen Recep Keklik olurken aynı başlıkta “Ana Yemek” kategorisinde yarışan Ozan Simsar ise merit ödülünü elde etti.

Pınarhisar MYO Öğretim Görevlisi Ali Çakır, Öğrencilerinin başarısını tebrik ederken yarışmaya bir aylık bir hazırlandıklarını söyledi.

Daha önceki yarışmalarda olduğu gibi hardaliyeyi ön plana çıkardıklarını ifade eden Çakır, “Bu yarışmada buna ek olarak Pınarhisar’ın kristalize balını da yemeklerimizde kullandık. Bu konuda Pınarhisar Bal Üreticileri Birliği’nin bize çok destek oldu. Ayrıca hardaliye sponsorluklarını yapan Rahman Yaşa Özkaynak ve makarna kategorisinde öğrencilerine malzeme desteği ile katkı veren Tuğba Öztermiyeci Bayburtluoğlu’na teşekkür ederim” ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA