Fatih Hilmioğlu cezaevinden çıktı

Ergenekon Davası'ndan 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu cezaevinden çıktı.

Fatih Hilmioğlu cezaevinden çıktı
Hakkında tahliye kararı verilen eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, akşam saatlerinde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıktı.

Çıkışta kameraların karşısına geçen Hilmioğlu, kendisinden daha uzun süre tutuklu bulunan ve hasta olan sanıkların bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle kendisini iyi hissetmediğini söyleyen Hilmioğlu, şunları kaydetti:

'Ergenekon isimli bu davada 5 yıldır tutukluyum. Tahliyeme karar veren Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum. Bu tahliyem, uzun tutukluluk nedeniyle gerçekleşmişse benden daha uzun süredir tutuklu olanlar var. Yok hastalık nedeniyle gerçekleşmişse, benden daha ağır hastalar var. Umarım onlar da özgürlüklerine kavuşur.

Aşağı yukarı 7 yıldır devam eden bir dava bu. Mahkeme başkanı 'bugün olsa o iddianameyi kabul etmezdim' dedi. Yargılananlar da bu davanın tertip olduğunu defalarca söylediler, inanan olmadı.

Nihayet başbakan tarafından davanın kumpas olduğu ve devlet içinde yapılanan çete tarafından yapıldığı ifade edildi. Esas itibariyle bu ifadelerden sonra bu dava düşmüştür. Ergenekon örgütü ve darbe teşebbüsü yoktur.

Örgüt varsa başı kimdir? Bunu mahkeme bile söyleyemiyor. Yargılanan sanıklara bakıldığında en üst düzey askeri kişi İlker Başbuğ'dur. Yani İlker Başbuğ 700 bin kişilik ordusunu bırakıp sivillerden oluşan bir örgüt mü kurmuştur? Çıktığımda iyi bir şey hissedemedim, çünkü içerideki bütün insanlar mutsuz. Bu insanların hepsi suçsuz.'


Yapılan başvuru üzerine Anayasa Mahkemesi, kanser teşhisi konulan eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu hakkında tedbiren tahliye kararı vermişti.

Yüksek Mahkeme'nin, kararını Bakırköy Başsavcılığı'na gönderdi ve cezaevindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Hilmioğlu akşam saatlerinde tahliye edildi.