'Access Sosyal Sorumluluk Projesi”

Türkiye Eğitim Derneği (TED) ile ABD Büyükelçiliği arasında imzalanan protokol gereğince gerçekleştirilen proje kapsamında İngilizce eğitimi verilen 30 öğrenciye başarı belgeleri verildi.

'Access Sosyal Sorumluluk Projesi”

Türk Eğitim Derneği (TED) ile ABD Büyükelçiliği İngilizce Eğitim Ateşeliği arasında imzalanan işbirliği protokolü gereğince gerçekleştirilen "Access Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında İngilizce eğitimi verilen ve başarılı olan 30 öğrenci için tören düzenlendi.

TED Karabük Koleji Konferans Salonu'ndaki törene, Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar, ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Andrea Schindler, büyükelçilik görevlisi Aycan Yaman, Kolej Müdürü Kerim Barçın, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, okullarından 42 İl genelinde ise 140 öğrencinin Access projesinden yararlandığını belirterek, “ Bu projenin gerçekten yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu projeye katılan öğrencilerin çok şey kazandığını düşünüyoruz. Biz bu projeyi severek ve istekleyerek destekleyerek okulumuzda uyguluyoruz” dedi.

ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Andrea Schindler ise İngilizce'nin dünyada çok önemli bir dil olduğunu, her alanda bu dilin kullanıldığını söyledi.

Projenin bu bakımdan çok önemli olduğunu vurgulayan Schindler,"TED Türkiye’de en iyi okullardan bir tanesi. İnşallah her şehirde bir TED olur. Ben çok mutluyum. Bana göre Access projesi çok önemli ve faydalı bir program. Dünya çapında bir proje. Artık seyahatte, eğitimde, iş hayatında, ticarette kısacası dünyanın neresine giderseniz gidin her alanda İngilizce kullanılmaktadır. Access projesi bu bakımdan dünya çapında bir projedir. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Access eğitiminde başarılı olan öğrenciler İngilizce skeçler sergiledikten sonra başarı belgelerini Vali Yardımcısı Erkan Çapar ve ABD Ankara Büyükelçiliği Eğitim Ateşesi Andrea Schindler’ın elinden aldı.
Kaynak: İHA