'Maltepe'ye Kadın Eli Değecek'

Yerel seçimlerde AK Parti'den Maltepe Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, "Maltepe'ye kadın eli değecek, Kadınlarımızla birlikte yaşanabilir bir Maltepe kuracağız. Bu kez eşleri, hanımlarını destekleyecek" dedi.

AK Parti'de MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Nisan 2014 sabahı ilçe tarihinde ilk kadın belediye başkanı olacağına inandıklarını belirterek, Maltepe'de ilklerin yaşanacağını ifade etti.

Özellikle kadın seçmenlerde ayrı bir heyecan gördüğünü anlatan Yavuz, "Yıllardır kadınlarımız, genç kızlarımız siyasetten uzak tutuldular. Sadece emekçi görüldüler, 'söylenecek sözünüz var mı?' diye soran olmadı. İşte bu imkan Başbakanımız tarafından Maltepeli kadınlara sağlandı. Artık kadınlar sadece oy vermeyecek, yönetecek ve herkes görecek kadınların elinin değdiği bir belediyeciliğin başarısını. Maltepe'ye kadın eli değecek. Kadınlarımızla birlikte yaşanabilir bir Maltepe kuracağız, bu kez eşleri, hanımlarını destekleyecek ve daha mutlu ailelerin olduğu, cıvıl cıvıl bir maltepe oluşturacağız" diye konuştu.

- "Sorun olan yere tüm birimler birlikte gidecek"
Maltepe'de farklı bir belediyecilik sergileyeceklerini ifade eden Yavuz, "İddia ediyorum Maltepe ilk kez böyle bir hizmet görecek. Tüm Türkiye, Maltepe'ye ve Maltepelilere gıptayla bakacak" dedi.

Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, Türkiye'de denenmemiş projelerinin bulunduğunu anlatarak, projelerini açıklamaya çekindiklerini, bunları açıkladıkları zaman proje üretmekte zorlanan belediyelerin çalışmalarını çaldığını söyledi.

Maltepe'de 1 Nisan 2014'ten sonra sorunların yerinde çözüleceğini vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti:
"Yönetime geldiğimizde sokaklardan dahi sorumlu ekipler kuracağız ve bu ekiplerimiz sokaklarındaki her soruna bir anne duyarlılığı ile yaklaşacak, sorunu çözmek için tüm ekipler o sokağa, o eve seferber edilecek. Fakir bir aile söz konusuysa o eve sosyal yardımlaşma vakfı, sağlık ve eğitim dahil tüm birimlerden ekip yollayacağız. Ekibin gittiği ev, o ailenin bir sorununu değil, tüm sorunlarını çözecek. Yani ekibin çıktığı evde artık hüzün ve sorun olmayacak. Çocukları daha mutlu olacak."
Prof. Dr. Sözen Yavuz, sorunu olan bir ailenin kira parasını vermekle belediyeciliğin yapılamayacağına vurgu yaparak, kira parasını verdikten sonra asıl başarının, o fakir evde eğitim gören çocuklarının elinden tutularak okutulması olduğunu, bunu da kendilerinin yapacağını kaydetti.

- "Mutlu bir Maltepe inşa edeceğiz"
Ekip olarak sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten Yavuz, gerçekleştirebilecek hayaller kurduklarını ifade etti.

Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, yapamayacakları hiçbir sözü seçmenlerine vermediklerine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Parti olarak yıllardır yapamayacağımız bir söz vermedik. Şimdi Maltepe'de güzel, yapılabilir projelerimiz var. Maltepe'yi yeşilin bol olduğu bir cennet ilçe haline getireceğiz. Çocuklarımız, kadınlarınız, gençlerimiz kısaca ailelerimiz, mutlu bir Maltepe'de yaşayacak. Maltepe sokakları mutlu, cıvıl cıvıl insanların yaşadığı sokaklar haline gelecek."
Kendisinin de Maltepe'de yaşadığını, bu bölgenin milletvekilliğini yaptığını belirten Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz, pazarcılardan dolmuş şoförlerine, taksicilerden orta ölçekli esnafa kadar hepsinin sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları çözmeye söz verdiklerini söyledi.

Kaynak: AA