Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Açıklaması

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "İnsanların farklı siyasi partilere mensup olmaları son derece doğal. Bunun üzerinden şiddete, kargaşaya, baskıya, başkalarının oyunu kullanmasına engel olacak veya propaganda çalışmasına zarar verecek şeylere izin verilmemesi gerekir" dedi.

Bakan Eker, beraberinde Vali Mustafa Cahit Kıraç, Milletvekili Oya Eronat'la Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'yü ziyaret etti.
Eker, ziyarette gazetecilerin Lice ilçesinde yaşanan gerginlikle ilgili sorusu üzerine, seçim dönemine 2 aylık bir sürenin kaldığını belirterek, seçim bürolarına yönelik alınacak tedbirlerle ilgili Valilik ve Emniyetin birtakım önlemler alacağını söyledi.

Huzur ve güven içerisinde vatandaşların oy kullanması için ortamın hazırlanmasının önemli olduğuna dikkati çeken Eker şöyle konuştu:
"Bu seçimde, hoşgörü ile tüm partilerin birbirlerine tahammül ederek, farklılıklara anlayış göstererek, seçim propagandalarını yapması önemli. Sonuçta milletin tercihi, milli iradeye saygı esastır. Bunun öncesinde bir takım elbetteki propaganda çalışmaları yapılarak seçim büroları açılacak. Bunlara olabildiğince partililerimizin, adaylarımızın özellikle hassas olmaları, burada kendi seçmenleriyle tahriklere kapılmaması son derece önemli. Çünkü bu şehir geçmişte çok acılar yaşadı."
Seçim çalışmalarında bazı provokasyonların görülebileceğini ifade eden Eker, şunları kaydetti:
"Onlara fırsat vermemek için yönetici ve adaylarla bir takım toplantılar yapacağız. Çağrımız şu, insanların farklı siyasi partilere mensup olmaları son derece doğal. Bunun üzerinden asla kargaşaya, şiddete, baskıya oy kullanmaya engel olacak veya propaganda çalışmasına zarar verecek şeylere asla müsaade edilmemesi, edenlere de karşı hepimizin ortak bir ses ile karşı durması çok önemli. Bütün siyasi partiler, siyasi aktörler bu bilinçle davranmalı, temkinli olmalı ve seçmenlerine karşı aynı çağrıyı yapmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA