Bisikletçiler Antik Kenti Gezdi

Bodrum Bisiklet Kulübü, Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti'ni ziyaret etti.

Bisikletçileri antik kente gelişinde Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı Tarcan Oğuz karşıladı. Söğüt, Bodrum Bisiklet Kulübü üyelerine kente gerçekleştirdikleri gezi için teşekkür ederek, yapılan çalışmalar ve antik kent hakkında bilgi verdi.
Bisikletleriyle antik kentten ayrılan bisikletliler, daha sonra Yatağan Termik Santrali önünde özelleştirmenin durdurulması için kurulan direniş çadırına geçti. Burada Maden-İş ve Tes-İş Sendikası temsilcileri ile çok sayıda enerji ve maden işçisinin karşıladığı grup, enerji ve maden işçilerinin mücadelesine destek verdiklerini belirtti.

Çadır önünde konuşan Bodrum Bisiklet Kulübü Başkanı Emrah Tezer, Bodrum, Marmaris ve Muğla bisiklet dernekleri olarak 140'ıncı direniş günlerinde enerji ve maden işçilerinin yanında olduklarını söyledi.

Maden-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin ise bisikletçilere kendilerine verdikleri destek için teşekkür ederek, "Burası 76 milyon insanımızın alın teriyle kurulmuş yerlerdir. Hem cumhuriyet ekonomisinin bel kemiği olması hem de Hazine'ye sürekli katkı sağlaması bakımından bizim için çok önemli. Biz burada sadece kendi işimizin mücadelesini vermiyoruz. Mücadelemizi tüm halkımız için yapıyoruz. Milletin parasının yine millette kalması için mücadele ediyoruz" dedi.

Bodrum Bisiklet Kulübü ekibi, ziyaretinin ardından Çaybükü köyündeki Belen Kahvesi'ni de gezdi.
Kaynak: AA