Suriyeli Kadın Bakamadığı Bebeğini Sokağa Bıraktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Batman'a yerleşen bir kadın yoksulluk nedeniyle bakamadığı 3 aylık bebeğini Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasının önüne bıraktı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli kurumun önünde bir bebek buldu. Polise teslim edilen bebek sağlık kontrolü için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Yapılan muayene sonrasında bebek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Esirgeme Kurumuna teslim edildi.
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bebeğin üzerinden Arapça, "Eşim Suriye'de şehit olmuş. Çocuğumla burada yalnızım. Allah rızası için çocuğuma bakın. Büyük sevap kazanırsınız" yazılı not çıktığı bildirildi.

Kurum bakımına alınan bebeğe Mustafa Sever ismi verildi.

Batman'da bir süre önce Yavuz Selim Mahallesinde oturan Sadiye Yelboğa ait evin önüne bırakılan bebeğin üzerinde de Kürtçe "Biz Suriyeli bir aileyiz, ekonomik durumumuz çok düşük. Bebeğin ismi Rojin'dir. Allah rızası için ona bakın" yazılı not yer almıştı.

Kaynak: AA