Chp Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’den 'İstifa” Açıklaması

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, liste krizi ve yaşanan tartışmaların ardından istifayla ilgili aldığı kararı yeniden gözden geçireceğini belirtti.


CHP, Sarıyer’de belediye başkan adayı ile ilçe başkanı arasında yaşandığı ileri sürülen liste krizi sebebiyle meclis üyeliği aday listesi, 67 ilçe seçim kuruluna gecikmeli olarak teslim edilmişti. Gecikme tutanak altına alınırken, CHP’nin Sarıyer’de seçime girmesi riske girmiş CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in de istifası söz konusu olmuştu. Konuyla ilgili CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda açıklama yapan İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “18 Mart 2012 tarihinde yapılan ilçe kongresinden bu güne kadar gururla ve şerefle yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevimden istifa ettiğime dair dilekçemi İl Başkanlığı ve Genel Merkeze faks ile bildirdim” dedi.

“Yaklaşan yerel seçimler öncesinde böyle bir noktaya geldiğim için üzgünüm” diyen Deniz, “3 bin 365 partilimizin katıldığı eğilim yoklamasında sandıktan çıkan arkadaşlarımızın meclis üyeliği listesinde olmaları gereken yerlerde bulunmamaları bu kararı almama neden olmuştur. Sandıktan çıkan iradeye kimsenin müdahale etmeye hakkı yoktur. Aynı zamanda 33 kişilik meclis üyeliği adaylıklarına eğilim yoklamasında seçilen 17 kişilik listeden sadece 5 kişi yer almıştır. Diğer 12 kişiye demokratik olmayan bir haksızlık söz konusudur” diye konuştu.

“İSTİFA ETMEK İSTEYEN ARKADAŞLARI İKNA ETTİM”
İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin, Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yöneticilerinin, mahalle başkanlarının yoğun baskısı içinde olduğunu vurgulayan Deniz, “Bu baskı ve seçim kurulunda yapılması gerekenler tekrar durumu değerlendirmeme neden olmuştur. Yönetim Kurulu çalışma arkadaşlarımda yapılan bu uygulamaya tepki olarak istifa etmek istemişlerdir. Onların her zaman yanlarında olacağımı söyleyerek ikna ettim. Yol arkadaşlarım görevlerinin başındadır” ifadelerini kullandı.

Partimizin meclis üyelerinin isimlerinin bulunduğu orijinal listenin İlçe Seçim Kurulu’na 17.00 'ye kadar teslim edilmemiş olması nedeniyle AK Parti ve MHP'nin itirazları söz konusu olduğunu hatırlatan Mehmet Deniz sözlerini şöyle tamamladı:
“Geç teslimatla İlçe Başkanlığımızın alakası yoktur. İlçe Seçim Kuruluna teslim sorumluları Genel Merkezimizin 5 kişilik komisyonu ve Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç'tir. Bizim isteğimiz CHP'nin Sarıyer'de seçimlere girebilmesidir. Çıkacak sonucun olumsuz olması halinde ise 5 kişilik komisyon üyelerinin ve Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç'in gereğini yapacaklarına eminim.”
Kaynak: İHA