Bartın Halk Eğitim Merkezi Avrupa'ya Açılıyor

Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerlerine yönelik, “Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları” kapsamında Hollanda, Almanya ve İsveç’e eğitim amaçlı 15’er günlük seyahatler düzenlenecek.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Avrupa'ya Açılıyor

Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerleri, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın “Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları” çerçevesinde, “Genç Mezun, İşsiz Nüfusun AB İş Piyasası Deneyimi İle İstihdam Oranının Arttırılması" başlıklı Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında Hollanda, Almanya ve İsveç’e eğitim amaçlı 15’er günlük seyahatlere katılacak

Proje sayesinde kursiyerlerin mesleki bilgilerini, iş ortamında geliştirme imkanına erişmiş olacaklarını belirten Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay, mesleki yaşamlarında AB ülkeleri standartlarında uygulama yapma deneyimi de kazanacaklarını söyledi.

Dolanbay, “Ağırlıklı olarak işsiz, engelli gruplar veya genç kızlarla bayanlardan oluşması planlanan katılımcılarımızın farklı ülke kültürünü, çalışma koşullarını, eğitim ve sağlık düzeylerini görüp, kültürlerarası ortak paylaşımda bulunmaları sonucunda kendilerine olan özgüvenleri artacaktır. Eğitim sonunda kazanacakları bilgi ve deneyimleri, alanlarındaki diğer sektör arkadaşları ile paylaşmaları, iş hayatına girdiklerinde bu bilgi ve deneyimlerden yararlanmaları onların mesleklerinde daha donanımlı olmalarını sağlayacak ve iş bulmaları konusunda engeller ortadan kalkacaktır. Proje kapsamında yurt dışında alacakları uygulamalı eğitim ile farklı kültürleri tanımalarının ve diyalog kurmalarının aynı zamanda kişisel gelişimlerine olumlu yansımaları da olacaktır. Farklı dil, din, ırk ve kültür ayrımı yapmadan hizmet sunarak evrensellik bilincini kazanacak ve Avrupalılaşma yolunda önemli adım atılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA