Maliye Bakanı Şimşek, Batman'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllardır savunmaya harcanan kaynakların çözüm süreciyle eğitime, sağlığa ve altyapıya aktarıldığını söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Bakan Şimşek, beraberinde Vali Yılmaz Arslan ve AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Emin Ekmen ile İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.
Burada öğrencilere hitaben konuşan Bakan Şimşek, en büyük önceliklerinden birinin eğitim olduğunu ifade ederek, geçmişte bütçeden en büyük payın savunmaya harcandığını, çözüm süreciyle kardeşliğin ve beraberliğin pekişmesiyle artık imkanların ve kaynakların çocukların geleceğine, eğitime ve sağlığa kullanıldığını belirtti.

Bakan Şimşek, bunun Türkiye için çok güzel gelişme olduğunu vurgulayarak, "Yıllardır savunmaya harcanan kaynakları çözüm süreciyle eğitime, sağlığa ve altyapıya aktarıyoruz. Allah'a şükürler olsun imkanlar artıyor ve biz bu imkanları insanımız için harcıyoruz" ifadelerini kullandı.
- "Başarının temelinde beşeri sermaye var"
Öğrencilerin bu ülkenin beşeri sermayeleri olduğunu kaydeden Şimşek, şöyle dedi:
"Başarının temelinde beşeri sermaye var. Türkiye son yıllarda çok büyük bir sıçrama yaptı. Türkiye'de 25 yaş üstü nüfus ortaokuldan terk bir nüfustur. Öğrenciler geleceğimizin ne kadar parlak olduğunun göstergesidir. Sizler 12 yıl okuyacaksınız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinde ortalama örgün eğitim süresi 11.5 yıldır. Türkiye'de geçmişte bu süre 6.5 yıldı. Biz bunu minimum 12 yıla çıkarttık. Bunun yanında okul öncesi eğitim de başladı.

Orada da öğrencilerin neredeyse yarısı bir veya iki yıl okul öncesi eğitime gidiyor. Dolayısıyla 13-14 yıl eğitim sözkonusu. Bu nedenle Türkiye'nin geleceği parlaktır. Çünkü ortalama 6.5 yıllık bir eğitimle petrol olmadan, yer altı zenginlikleri olmadan ekmeğimizi taştan çıkartarak, nispeten böyle bir eğitim seviyesiyle ülkemiz büyük bir başarı yakalamışken sizlerin döneminizi hayal bile edemiyorum. O kadar güzel olacak ki. Ama bunun için inanmamız, çalışmamız lazım. İnanacağız ve başaracağız."
Şimşek, 11 Mayıs'ta Batman'da düzenlenecek Uluslararası Bisiklet Turnuvasında İmam Hatip Lisesinde başarı ortalamasında ilk 3'e giren öğrencilere Bisiklet Federasyonu tarafından bisiklet verileceğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerle hatıra fotoğraf çektirdikten sonra esnaf ziyaretinde bulunan Bakan Şimşek, TPAO'da çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.


Kaynak: AA