Büyükşehir’in Kırşehirliler Gecesinde Büyük Coşku

Neşet Ertaş’ın, Muharrem Ertaş’ın, Abdallar’ın diyarı Kırşehir’in gönül insanları, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kırşehirliler Gecesi”nden hep birlikte coştular.

Büyükşehir’in Kırşehirliler Gecesinde Büyük Coşku

Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen “Kırşehirliler Gecesi”nde, Ankara’da yaşayan Kırşehir kökenliler, Sanatçılar İsmail Altunsaray, Ankaralı Coşkun ile Abdallar Topluluğu Başkentlilerle buluştular ve muhteşem bir müzik şöleni yaşadılar.

Kırşehirliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından modernize edilen Atatürk Spor Salonu’nda dev ekranlara yansıyan Neşet Ertaş’ın görüntülerini gördükçe de sık sık alkışlarla büyük ustayı andılar.

-İSMAİL ALTUNSARAY’DAN BOZLAK HAVASI
“Kırşehirliler Gecesi” müzik şöleninde ilk sahneye çıkan yeni kuşak bozlak kültürünün hem alaylısı, hem de konservatuar tarafından mekteplisi, bağlamanın sesi İsmail Altunsaray oldu. İsmail Altunsaray konserde bozlak kültürünün en özel eserlerini kendi çaldığı bağlama ile dile getirdi. Altunsaray’ın hareketli oyun havalarında ise seyirciler de tribünlerden sahaya inerek bol bol oynadılar.

Şarkı aralarında Kırşehirlililerle zaman zaman sohbet eden halk ozanı İsmail Altunsaray, “Aslında ben de sizleri gurbetçi olarak görüyorum ben de İstanbul’da yaşıyorum, onun için içinizdeki Kırşehir aşkını, Kırşehir coşkusunu en güzel türkülerle gidereceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Altunsaray, etkinliği düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

BAŞKAN GÖKÇEK’TEN KIRŞEHİRLİLERE MÜJDE
Atatürk Spor Salonu’ndaki etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise salona geldiğinde seyirciler tarafından büyük ilgi gördü. Kırşehir Dernekler Federasyonu tarafından sahneye davet edilen Başkan Gökçek Kırşehirliler’i selamladı ve müjdeler verdi.

İsmail Altunsaray’ın konserini kesmemek için konuşmasını çabuk bitirmek istediğini belirten Başkan Gökçek, “Sizleri çok seviyorum, inşallah Kırşehirli kardeşlerimizle oturduk, federasyonla beraber anlaştık, güzel bir mekan da hediye ediyoruz, orada daha çok bir arada oluruz, her şey gönlünüzce olsun diyorum, hepinizi Allah”a emanet ediyoruz, sağolun, varolun” dedi.

Gökçek’in konuşması Kırşehirliler tarafından büyük alkışla karşılık bulurken Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar da Başkan Gökçek’e gecenin anısına bir çiçek takdim etti.

Başkan Gökçınar, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz, müjdemizi aldık, Etlik Esertepe’de güzel bir mekan verdi Kırşehirliler’e, inşallah seçimden hemen sonra açılışını Başkanımızla beraber yapacağız” diye konuştu.

ABDALLAR KIRŞEHİR’İ ANKARAYA TAŞIDI
“Kırşehirliler Gecesi”nde daha sonra bağlamaları gönlü olmuş büyük ustalar, “Abdallar” sahneye çıktılar. Esnaflar arasında dayanışmanın, bütünleşmenin halka yansıdığı Ahilik kültürünün, Kırşehir’in kültür temsilcileri, aynı zamanda tasavvuf ilmini sözleriyle nakşeden “Abdallar”, konserlerine bozlak havaları ile başladılar, Ankara havaları ile bitirdiler.

ANKARALI COŞKUN COŞTURDU
Uzun yıllar unutulmayacak “Kırşehirliler Gecesi”nin son sahne yıldızı ise “Ankara’nın bağları” adlı şarkısı ile adından söz ettiren Ankaralı Coşkun oldu. Ankaralı Coşkun “Ankara’nın bağları”, “Bize her yer Ankara” adlı son dönemde dillerden düşmeyen şarkılarının yanı sıra sazı eline alarak bozlak havaları ve Ankara Havaları da okudu.

Sazda da ustalığını gösteren Ankaralı Coşkun’un konseri sırasında Kırşehirliler sahne önüne kadar gelerek Ankaralı Coşkun’un söylediği “Hüdayda” ile bol bol misket oynadılar.

Ankaralı Coşkun da şarkı arasında yaptığı konuşmalarda sık sık Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş’ı andı.

Ankaralı Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e, “Bizlerle sizleri buluşturan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’e hem kendi adıma hem de sizlerin adına bu güzel organizasyonun gelenekselleşmesini dileyerek teşekkür ediyorum” dedi.

Ankaralı Coşkun kapanış şarkısını ise seyircilerden gelen istek üzerine yine “Ankara’nın bağları” ile yaptı

Kaynak: İHA