Bursa'da 'eğitim Günleri'

BTSO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Bursa Eğitim Günleri’ düzenlendi.

Bursa'da 'eğitim Günleri'
Mesleki ve teknik öğretmenlerin eğitimine yönelik organizasyon 17-21 Şubat tarihleri arasında yapılacak.
BTSO binasındaki toplantının açılış konuşmasını yapan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sosyo-ekonomik gelişmenin ve verimlilik artışının en önemli unsurunun iş gücünün eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyledi.

Burkay, “Vasıflı insan gücü ihtiyacının karşılanması, uluslararası rekabet gücünü arttırma yolunda ilerleyen Türk ekonomisi için mesleki ve teknik eğitim büyük önem taşıyor. Yıllar boyunca başarılarından umut kesilen çocuklarımız ‘hiç olmazsa bir meslek edinsin’ diyerek meslek okullarına gönderildi. Bununla birlikte okullarımız ve özel sektörümüz arasında doğru bir kurgu yapılamaması da bu anlayışa eklenince bugün karşılaştığımız sıkıntılar karşımıza çıktı. Yüksek teknolojinin kullanıldığı bilgi temelli ekonomilerde iş gücünden beklenen nitelikler dünden daha fazla bilgi ve beceri gerektiriyor. İhtiyaçları sürekli değişen iş piyasasına mevcut eğitim modelimiz maalesef yetersiz kalmaktadır” diye konuştu.

Türkiye’deki eğitim sisteminin dünyadaki değişim ve dönüşüme uyum sağlayacak esnek ve dinamik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Burkay, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmak için eğitimin her basamağında sıçrama yapmak gerektiğini ifade etti.

Eğitim sisteminde algı değişikliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Burkay, “Bilgi temelli ekonomik modelde bir diploma edinmekten öte, çocukların öğrenmeyi öğrenme yeteneğine sahip olmaları, analitik düşünmeleri, hayat boyu öğrenme sürecini benimsemeleri, en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilmeleri, ileriyi teknolojiyi kullanma ve teknoloji üretebilme becerileri kazanmaları öncelikli olmalı. Bunları başaran ülkeler bugünün dünyasında değişimi yönlendirmeye ve yeni yüzyıla yön verme noktasında belirleyici oluyorlar” şeklinde konuştu.

BTSO, EĞİTİM ALANINDA DA BURSA’NIN LOKOMOTİFİ
BTSO’nun eğitim alanında ortaya koyduğu katma değerlerden de bahseden Burkay, “2023 hedeflerine ulaşmanın yolu ekonomik kalkınmadan, ekonomik kalkınmanın yolu da mesleki ve teknik eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, BTSO olarak eğitim alanında da lokomotif olmak için kurduğumuz sektörel konseylerden birisi de eğitim konseyimiz. Sanayi ve ticaret hayatımızın taleplerini karşılamak üzere eğitimlerine devam eden BUTGEM, özel sektörümüzün yıllardır hayalini kurduğu BTSO Meslek Yüksekokulu ve üniversite projemiz, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak başarılı üniversite öğrencilerine sağladığımız burs desteklerimiz de BTSO’nun eğitim alanındaki etkin rolünü göstermektedir” dedi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, dünyanın hızla değiştiğini ve geliştiğini ifade ederek, “Eğitimcilerimizin kendilerini yenilemelerini ve gelişen dünyaya ayak uydurmalarını arzu ediyoruz. Önceki eğitim günlerinde olduğu gibi mesleki ve teknik eğitim öğretmenlerine yönelik hazırlanan panellerle yeni yöntem ve tekniklerin paylaşılarak başarının artırılmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

21 Şubat tarihine kadar 5 farklı oturum yapılarak, teknik ve mesleki okullarda görevli ortaokul öğretmenlerine mesleki eğitim verilmesi planlanıyor.
Kaynak: İHA