Alternatif Turizmciler Aynı Çatı Altında Toplanıyor

Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği Başkanı Burhan Gümüşoğlu, Antalya'da alternatif turizm alanında hizmet veren işletmeleri birlik çatısı altında toplanmaya çağırdı.

Antalya'da turizme yönelik faaliyet gösteren çeşitli alternatif eğlence, sanat ve etkinlik işletmeleri işbirliğini geliştirmek ve ortak hareket etmek amacıyla dernekleşti.
Aralarında Antalya Akvaryum, Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, Dinopark, Aktur Lunapark gibi işletmelerin de yer aldığı oluşumun kurucu başkanı Burhan Gümüşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektöründe birçok dernek ve birliğin yer aldığını, ancak kendileri gibi turizme hizmet eden işletmelerin bir platformunun bugüne kadar olmadığını söyledi.

Bir çatı altında hareket edememenin çeşitli sıkıntılarını yaşadıklarını ve bu nedenle dernekleştiklerini ifade eden Gümüşoğlu, öncelikli amaçlarının tanıtım olduğunu belirtti.

Antalya'da bir harita yapmak istediklerini anlatan Gümüşoğlu, "Biraz karikatürize bir harita ama gerçek bir harita. Dernek üyesi tüm işletmeleri, ulaşım bilgileri, adresleri bu haritada yer alacak. Daha önce başka oluşumlar tarafından ya da tek tek işletmeler tarafından yapıldı, ama biz çok daha kapsamlı birşeyi düşünüyoruz" dedi.

Alternatif turizm işletmelerinin her birinin diğerlerinin tanıtımına katkı sağlamasını istediklerini bildiren Gümüşoğlu, bu sayede teleferik ile Tahtalı Dağı'na çıkan bir turistin, Lara'da kum heykel etkinliğinden ya da akvaryumdan da haberdar olacağını vurguladı. Attıkları bu adımın, gelecek yıllarda yerelden ulusala taşınmasını amaçladıklarını kaydeden Gümüşoğlu, ilerleyen yıllarda alternatif turizm işletmelerinin Türkiye genelinde tek çatı altında toplanmasını istediklerini kaydetti.

Gümüşoğlu, "Turizm sektöründe alternatif turizm işletmeleri açısından yıllardır süregelen bir eksikliği Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği ile gidermeye çalışıyoruz. Bu süreçte Antalya'da turizme hizmet eden işletmeleri derneğimiz çatısı altına davet ediyoruz" dedi.

- Türkiye tanıtım kampanyası
Gümüşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan ihaleyi kazanan ajans tarafından 2014 yılında Türkiye'nin tanıtımı için kullanılacak "Home of" konsepti ve tanıtım yüzü aktris Julianne Moore ile ilgili tartışmalara da değindi.
Moore'un çok iyi bir yüz olduğunu, konsepti de başarılı bulduğunu dile getiren Gümüşoğlu, ancak tanıtımın sadece fuarlarda DVD'lerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.
Gümüşoğlu, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin tanıtımı Julianne Moore ile bitmiyor. Sadece fuarlarda DVD'lerle bu işte yine aynı yerde kalırız. Julianne Moore oynamış, Tom Cruise oynamış çok farketmez. Mecrayı artırmaları gerekiyor. Türkiye'nin tanıtımı için en büyük işi THY yaptı. Çok sayıda mecrada büyük prodüksiyonlarla çıktılar. Kobe Bryant ve Messi'nin yer aldığı reklamlar her yerde çok tıklanan oldu. THY örnek olursa, onun gibi düşünüp çok sayıda mecrada bu işe girerlerse Jullianne Moore da 'Home of'' konsepti de daha başarılı olur."
Kaynak: AA