Alanya İle Murmansk Arasında İşbirliği Anlaşması

Rusya'nın Murmansk Belediyesi ile Alanya Belediyesi arasında kültür, spor, eğitim, turizm alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

Rusya'nın kuzeybatısında yer alan Murmansk Belediyesi ile Alanya Belediyesi kardeş şehir olma yolunda ilk adımları attı. Alanya Belediyesinde yapılan imza törenine, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Murmansk Belediye Başkanı Alexi Veller ve Murmansk şehri idari yönetim yardımcısı Mihail Solokov katıldı.

İmza töreni öncesi, Rus heyet, Murmansk şehrin ekonomik, ticari, kültürel, eğitim, sanat ve turizm konularında bir sunum yaptı.
Murmansk'ın işbirliği teklifini kabul ettiklerini belirten Sipahioğlu, iki şehir arasındaki anlaşmanın gençlerin eğitim, kültür, spor alanlarında buluşmalarına vesile olmasını diledi. Alanya'nın 3 milyar dolarlık bir ticari kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Sipahioğlu, "Alanya ekonomisinde turizm ilk sırda yer alıyor. Tarım ve yabancılara konut satışı da önemli. Ruslar, Alanya'ya büyük ilgi gösteriyor. 4 bin 500 Rus vatandaşı Alanya'dan mülk edinmiş durumda" dedi.


Kaynak: AA