Sultanhisarlı Sayokancıların Başarısı

Türk Savaş Sanatı Sayokan Dünya Federasyonu Türkiye Temsilciliği tarafından geçtiğimiz hafta Nazilli'de organize edilen ‘Sayokan Bagatu’ oyunlarına, Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri damga vurdu.

Sultanhisarlı Sayokancıların Başarısı

Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi alplerinden Haksevdi Özyapı 65 kilo Ediz Bala kategorisinde Türkiye üçüncüsü, Hakan Özyapı 40 kilo Çayen Bala kategorisinde Türkiye üçüncüsü, Muhittin Göktaş 30 kilo Çayan Bala kategorisinde Türkiye üçüncüsü ve İlker Erol Çayen Bala 40 kilo kategorisinde Türkiye ikincisi oldular. Sayokan Alplerininin madalyaları Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen tarafından düzenlenen törenle verildi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, madalya dağıtımı töreninde yaptığı konuşmasında Sayokan’ın milli sanatımız olması nedeniyle ve Sultanhisarlı gençlerin bu sanatı icra etmesinin mutluluk verici olduğunu vurguladı. Sayokancılara asla bu sanattan kopmamaları gerektiğini, sosyal başarılarını destekleyici bir etki sağlayacağını belirten Ertürkmen, ayrıca bu sanatı Sultanhisar da gençlere sevdiren Sayokan Türkiye temsilcisi Tanyu Hüseyin Yabir'e ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.
Kaynak: İHA