Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hakkari ve Muş'ta 61 köy ve 31 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı, Muş ve Hakkari kent merkezlerini beyaza bürüdü. Hakkari'de dün akşam saatlerinde etkili olan yağış, 11 köy ve 31 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.
İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarını açmak için çalışma başlatırken, kent merkezinde park halinde bulunan araçların üzeri ve caddeler karla kaplandı.
Muş'ta da sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 50 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, ekiplerin acil olan bölgelerde karla mücadele çalışması yaptığını söyledi.

Yentür, "Yüksek kesimlerde fırtına ve tipi etkili olduğu için ulaşıma açtığımız yollar yeniden kapanıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere dayanarak acil durumlara göre çalışma yapıyoruz. Hafta sonu olması nedeniyle köylerden merkeze ulaşım ihtiyacı fazla olmuyor. Yağışın durması ile kapalı köy yollarımızı ulaşıma açacağız" diye konuştu.

Kent merkezinde ana arterlerde kar küreme çalışması başlattıklarını belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede ise kar yağışının durmasıyla ara arterler ile mahallelerde de çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak: AA