Jandarmadan Sürücülere '14 Şubat' Sürprizi

Jandarma Genel Komutanlığı, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yıldönümünü kutluyor.

Jandarmadan Sürücülere '14 Şubat' Sürprizi
14 Şubat Sevgililer Gününe denk gelen 175. kuruluş yılında görev başındaki trafik timleri uygulama yaptıkları sürücülere hem teşkilatın 175. kuruluş yılını hatırlattı hem 14 Şubat Sevgililer Gününü kutlayarak sürpriz yaptı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik timleri Balıkesir-İzmir Karayolu üzerindeki BAÜ Kampüsü Çağış güzergahında trafik denetimi yaptı. Gün boyu süren denetimler esnasında trafik timleri durdukları araçların sürücülerinin ruhsat ve kimlik kontrollerini yaparken bir bayan Uzman Jandarma Çavuşu da Jandarma Teşkilatının 175. kuruluş yıldönümünü hatırlatıp bu özel güne denk gelmesi nedeniyle de araçlardaki çiftlerin 14 şubat Sevgililer Gününü de kutlayıp, Jandarma amblemli bazı hediyeler verdi. "Üzerinde 'Kanun ordusu jandarma 175 yaşında" yazılı cüzdan, cep telefonu kılıfı hediyeler ile bayan jandarmanın kutlama mesajı sürücüleri ve beraberindeki eşlerini çok mutlu etti.

Trafik timlerinin yaptığı denetim ve uygulamalar sırasında gülümseten görüntüler de yaşandı. Şehir merkezinden köylerine giden bir araçtaki köylü kadın jandarma ekiplerini görünce takmaya çalıştığı emniyet kemerini emanet bir şekilde taktığı kolunda dururken görüntülendi. Emniyet kemerini neden takmadığı sorulan kadın, "Takılı işte ya" diye kemeri gösterirken jandarma trafik timindeki komutanların doğru şekilde göstermesi üzerine kemeri güçlükle takabilen kadın jandarma ekiplerine teşekkür etti. Uygulamadan memnun olduklarını belirten bir genç çift ise 14 Şubat Sevgilelir Gününü henüz kutlamadıklarını, ilk kutlayan jandarma ekipleri olduğunu belirterek memnuniyetlerin belirtip teşekkür ettiler. Vatandaşlar Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 175. yılını kutlayıp görevlilere başarı dileğinde bulunurken 14 Şubat Sevgililer Günü jestinden dolayı da teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA